Gorenje gradi manju halu

imageU krugu fabrike Gorenje trenutno je u toku izgradnja još jedne proizvodne hale. Kako Vamedia saznaje očekuje se da hala bude u funkciji za najviše mesec dana.

Kako Vamedia saznaje u krugu fabrike Gorenje u toku je izgradnja još jedne manje proizvdne hale u kojoj će po dosadašnjim najavam biti zaposleno oko dvadesetak radnika. U ovoj hali proizvodjiće se vrata za frižidere retro izgleda, odnosno frižidere u bojama po ugledu na nekadašnje proizvode kakve Gorenje već proizvodi.
Fabrika Gorenje u ovoj godini je proizvela i svoj šestmilioniti frižider, a još u septembru prošle godine Gorenje je kupilo za 86 miliona dinara „ Novi Elind“ iz stečaja. Predmet kupovine bili su gradjevinski objekti , deo opreme i nenaplaćena potraživanja. Nakon toga ova fabrika je potpisala ugovor sa državom Srbijom o novom zapošljavanju radnika . Memorandum je u ime Vlade potpisao ministar privrede Milan Knežević i predsednik Gorenja grupe gospodin Franjo Bobinac.” U ovoj godini kupili smo prostor Novog Elinda kako bismo se mogli dalje širiti. U planu je da u tom prostoru zaposlimo uz podršku Vlade Srbije još 300 radnika“, rekao je Bobinac na samoj svečanosti, ali koliko je poznato Srbija nije uplatila subvenciju Gorenju. Shodno činjenici da se Gorenje sada proširuje u sopstvenom prostoru već postojeće fabike zapošljavanje tada najavljenih 300 radnika za sada nije u planu.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.