Sednica Gradskog veća – 20. oktobar 2017. godine

imageNa sednici Gradskog veća koja je održana u petak, 20. oktobra usvojen je predlog Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Valjeva.

Ova odluka je izrađena, u skladu sa Zakonom o stanovanju, kako bi se uredila opšta pravila kućnog reda u stambenim i prvi put u stambeno-poslovnim zgradama u Valjevu. Krajnji cilj ove odluke je rešavanje mnogobrojnih problema i unapređenje uslova stanovanja građana.
Načelnik Odeljenja za imovinske poslove i oppštu upravu Darko Kostić je, obrazlažući ovu odluku, istakao da ona ima više preventivnu ulogu nego represivnu, kao i da je usaglašena sa postojećim lokalnim odlukama.
Ovom odlukom je regulisan način održavanja i upotrebe zgrada i zemljišta, vremenu odmora, buci u vreme odmora, držanju kućnih ljubimaca, obavljanju privredne delatnosti u stambenoj zgradi, izvođenju građevinskih radova u zgradi, kapijama i ulazima u zgrade, zajedničkim prostorima, podrumskim prostorijama, tavanima, terasama, krovovima, držanju ogrevnog materijala, održavanju spoljnih delova zgrade, korišćenju i održavanju zemljišta oko zgrade, kao i obavezama i pravima u korišćenju zajedničkih instalacija, opreme i uređaja.
Članovi Gradskog veća su usvojili predlog o izmenama i dopunama Odluke o Gradskim upravama. V. d. načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Vladan Jerinić je obrazložio ovu odluku potrebom da se dopune nadležnosti pojedinih odeljenja, s ciljem da se u okviru istih odeljenja organizuje vršenje poslova koji do sada nisu bili obuhvaćeni. Izmene se odnose na oblasti mladih, javnog informisanja i protokola.
Prihvaćen je predlog Odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP „Mostogradnja“ AD Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u GP „Mostogradnja“. Ova potraživanja su nastala po osnovu javnih prihoda- ustupljenih prihoda dospelih za naplatu do 31. avgusta 2015. godine. Konvertovana potraživanja sa obračunatom kamatom iznose 1.668.092 dinara. Potraživanja dospela za period od 1. septembra do 31. decembra 2015. godine, u iznosu od 175.870,54 dinara se otpisuju, pojasnila je Dragana Đenić, iz Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda. Prihvaćen je ugovor o konverziji potraživanja grada Valjeva prema obvezniku GP „Mostogradnja“ , na osnovu čega će grad Valjevo postati akcionar sa učešćem u akcijskom kapitalu sa 631 akcijom, nominalne vrednosti 2.641,500747 dinara po jednoj akciji.
Gradsko veće se na današnjoj sednici izjasnilo za predlog Odluke o dopuni Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma u Valjevu. Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić je istakla da ovom odlukom grad Valjevo pruža aktivnu podršku Romima za kontinurano školovanje i obezbeđivanje posebnih obrazovnih programa u romskim naseljima u 2018. godini. Prethodni plan je istekao, a u potpunosti je ispunio planirane ciljeve, pa su se otvorile mogućnosti i za uvođenje novih mera, rekla je na današnjoj sednici Gradskog veća Zora Bojičić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.