Uredjenje zone Stefil još uvek traje

imageUredjenje industrijske zone Stefil još uvek traje. Trenutno u ovoj zoni radi 420 zaposlenih.

Svi objekti – proizvodne hale, su prodati krajem 2015 i pocetkom 2016 i do sada su uredjeni s u smislu priključenja na postojeću komunalnu infrastrukturu Industrijske zone, adaptacije objekata u skladu sa potrebama tehnologija koje se primenjuju i svi novi vlasnici (osim jednog) su počeli sa radom. Trenutno u zoni radi oko 420 zaposlenih.

„Prošle godine u saradnji sa Mininstarvom privrede uredjene su sve unutrašnje saobraćajnice. Ove godine se radi nova saobraćajnica, deo budućeg puta kroz celu privrednu zonu, u dužini 450m takodje u saradnji sa ministarstvom privrede. Očekujemo do kraja godine da završimo rekonstrukciju postojećeg mosta na delu ove nove sobraćajnice ka Reciklžnom centru i ako se bude stiglo izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju električnog osvetljenja u zoni Stefil“, kaže Žarko Kovač član gradskog veća.

Po njegovim rečima trenutno se radi na košenju i uklanjanju divljeg rastinja na delovima parcela koje su ostale u posedu grada. Plan je da na ovim parcelama budu stvorene mogućnosti za parkiranje i uredjenje skladišta na otvorenom. Prošlog meseca uradjen je i kanal pored industrijske zone.

image

„Za narednu godinu najvažnija je izrada projektne dokumentacije za nastavak radova na saobraćajnici kroz celu privrednu zonu. Ona polazi od obilaznice za Užice i treba da se u Popučkama spoji sa magistralnim putem. Za taj projekat potrebno je obezbediti i sredstva za eksproprijaciju zemljista koje nije u vlasništvu grada. To je sigurno najvažniji projekat i u naredne dve godine morao bi biti realizovan, uključujući i kružni tok na obilaznici za Užice i priključenje na magistralni put ka Beogradu“, najavljuje Kovač.

image

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.