Vodovod dugo čeka pare

imageIako je Skupština dala zeleno svetlo za isplatu sredstava valjevskom Vodovodu za izvedene radove , ta sredstva Vodovodu su isplaćena sa gotovo mesec dana zakašnjenja, a praktično nekoliko meseci po završetku radova. U medjuvremenu JKP Vodovod izvodi i radove u Dušanovoj ulici čime će se ponovo naći u istoj situaciji.

Kako su Putevi Srbije iznenada opredelila sredstva za puteve i ulice u Valjevu pred Vodovod je postavljen zadatak izgradnje vodovodne mreže u novim ulicama kako se novi asfaltni zastor ne bi našao iznad starih cevi sa velikim rizikom da iste pucaju. Vodovod je po nalogu Uprave ove radove i izveo , a kako nije bilo odluke o poveravanju poslova na vreme grad je naknadno potpisao Protokol o saradnji kako bi ovi radovi koji nisu bili predvidjeni programom JKP Vodovod mogli biti izvedeni i uopšte plaćeni. Ta odluka se našla i pred odbornicima grada koji su se složili da radove i investiciju Vodovoda koja je za ovo preduzeće bila potpuno neplanska , grad mora platiti , kako se izmedju ostalog ovo preduzeće ne bi našlo u finansijskom problemu.
Po rečima direktora Vodovoda Djordja Milanovića radovi su plaćeni tek na kraju prošle nedelje. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da grad  nije mogao da dozvoli da uradi ulicu , a da cevi nisu zamenjene.
Situacija se sada ponavlja jer Vodovod radi ponovo neplanski i zamenu cevi u Dušanovoj ulici. „ Mi smo ta sredstva dobili od države i ti putevi se rade. Nema tu nikakve dileme da će biti plaćeno . Pa zamislite šta bi gradjani rekli da smo asfaltirali , a cevi nismo zamenili pa da šta , onda kopamo opet za mesec dana? Svuda gde se zamenjuje kolovoz mora biti uradjena vodovodna mreža. Vodovod mora malo trenutno da se strpi , ali sve će biti plaćeno i Dušanova koja se sada radi“, kaže Jeremić.
Uprkos vanrednim radovima za Vodovod , ovo preduzeće do kraja godine očekuje da će izaći na devet kilometara zamenjenih vodovodnih cevi u gradu što bi se moglo smatrati rekordom za sve prethodne godine. U medjuvremnu dok su se čekala sredstva iz Uprave za izvedene radove stigao je i račun za struju za septembar koji iznosi 6,7 miliona dinara.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.