Maksimalno 1305 na neodredjeno radno vreme

imageNa sednici Skupštine doneta je odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme za kalendarsku 2017. godinu. Ovom odlukom predvidjeno je da na neodredjeno može biti zaposleno 1305 radnika. Najviše zaposlenih trenutno je u obdaništu 339.

Iako je ova godina gotovo na izmaku Skupština je donela odluku o maksimalnom broju zaposlenih jer je to zakonska obaveza koja mora biti sprovedena. Na osnovu ove odluke koja se verovatno donosi na početku godine kako bi se u budžetu planirala pozicija plata i doprinosa grad Valjevo je maksimalni broj zaposlenih na neodredjeno radno vreme ograničio na 1305 radnika.
Najviše zaposlenih na neodredjeno ima PU Milica Nožica u kojoj je za stalno zaposleno 339 radnika, a slede dve Gradske uprave sa ukupno 263 radnika. Medju javnim preduzećima najviše zaposlenih na neodredjeno radno vreme ima JKP Vidrak 229, pitom JKP Vodovod 216, JKP Toplana 59, JKP Polet 32, JP Kolubara 23.
Medju ustanovama najviše zaposlenih na neodredjeno ima UFK Valis 29, sledi Muzej 19 koji se finansiraju iz budžeta i dvoje iz sopstvenih sredstava ustanove , ukupno 21. Sledi Centar za kulturu sa 16 zaposlenih čije se zarade finansiraju iz budžeta i dvoje koji platu primaju iz sredstava ustanove. Biblioteka ima 17 zaposlenih, Zavod za zaštitu spomenika kulture 13, Arhiv 12 , Centar za socijalni rad 11. TO i preduzeće Agrorazvoj imaju po 4 zaposlena na neodredjeno radno vreme, Studio Trnavac 3, Moderna galerija 2.
Zajedničko pravobranilaštvo ovom odlukom ograničeno je na 6 zaposlenih , služba interne revizije 3 zaposelna, budžetska revizija 1 zaposlenog na neodredjeno.
Broj zaposlenih na odredjeno radno vreme definisan je Zakonom o zabrani zapošljavanja gde se navodi da broj zaposlenih na odredjeno radno vreme ne može prelaziti 10% od ukupnog broja zaposlenih.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.