Jesenje zvučanje muzike na platnu tria Miss

imageValjevski trio MiSS ove jeseni će realizovati svoju mini koncertnu sezonu programima koji će se održati u oktobru i novembru u prostoru Moderne galerije i Valjevske gimnazije.

Projekat „Muzika na platnu“ kojim valjevske umetnice, violinistkinje mr Suzana Radovanović – Perić, mr Snežana Stevanović i pijanistkinja Milica Prodanović žele da valjevsku publiku podsete na vekovno prožimanje i nadovezivanje umetnosti, podržan je ove godine od strane Grada Valjeva na konkursu za sufinansiranje projekata u kulturi.
„Prvi koncert projekta „Muzika na platnu“ biće održan u četvrtak, 26. oktobra od 20 časova u Modernoj galeriji. Ovaj prostor je bio domaćin našeg promotivnog koncerta koji smo održale 10. aprila u sklopu postavke Ljube Popovića i upravo inspirisane tim utiskom, želele smo da naše jesenje koncerte započnemo okružene platnima Dada Đurića i sjajnom atmosferom koju i prostor i ljudi iz Moderne galerije pružaju Valjevu. Jesenji koncerti su programi koje smo godinama realizovale kroz kvartet MiSS i njihova popularnost kod valjevske publike podstakla nas je da zazvučimo i ove godine našim novim trio zvukom“, kaže članica tria MiSS, mr Suzana Radovanović Perić.
Na ovom koncertu trio MiSS izvešće dela Korelija, Godara, Forea i Frolova ali publici i kroz živu reč, približiti početke kamerne muzike i „savezništvo“ slikara i muzičara u vreme poznog romantizma i impresionizma u Francuskoj.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.