Usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci 2017. godine

imageGradsko veće razmatralo je izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-jun 2017. godine. Kako se navodi u materijalu za sednicu Veća, budžet je realizovan sa 47,46% u odnosu na plan.

Budžet za 2017. godinu predvidjen je u iznosu od 3,2 milijarde dinara , a u šestomesečnom periodu od januara do juna realizovan je u iznosu od 1,4 milijarde dinara odnosno 47,46% planiranog budžeta. Javni rashodi u pomenutom periodu realizovani su u iznosu od 1,1 milijardu dinara .

Najveća realizacija programa i programskih aktivnosti zabeležena je za Program3 Lokalni ekonomski razvoj sektor Ekonomska i razvojna politika sa 29,1 milion dinara što čini procenat realizacije od 63,41%. Najmanju realizaciju imao je Program 1 Urbanizam i prostorno planiranje gde su realizovana sredstva u iznosu od samo 174 600 dinara što čini procenat realizacije od samo 1,31%. Sve ostale programske pozicije realizovane su ispod 50%.

U posebnom delu budžeta realizovani su rashodi za Skupštinu grada i to za redovne troškove izabranih postavljenih i zaposlenih lica i finansiranje političkih partija u iznosu od 8,4 miliona dinara što čini 48,74% predvidjenih sredstava. Za Gradsko veće realizovani su rashodi u iznosu od 3 miliona dinara i to za isplatu plata i troškova prevoza zaposlenih lica u Gradskom veću, troškove putovanja kao i za usluge po ugovoru (naknade za rad članova Gradskog vreća i komisija Gradskog veća). U razdelu tri pozicija Gradonačelnik realizovani su rashodi u iznosu od 11,5 miliona dinara ili 52% predvidjenog iznosa i to za zarade zaposlenih i stalne troškove (članarine SKGO, NALED, osiguranje), troškove putovanja, usluge po ugovoru (informisanje javnosti, naknade komisijama, usluge prevodjenja, usluge revizije, proslave , Dana grada, Slave grada i slično) kao i nagrade grada Valjeva.
Iz stalne i tekuće budžetske rezerve, kako se navodi u izveštaju, bilo je isplata u ukupnom iznosu od 54,7 miliona dinara i to sa tekuće budžetske rezerve 47,1 milion dinara i stalne budžetske rezerve 7,6 miliona dinara.
Iz tekuće budžetske rezrve najviše sredsatva izdvojeno je u martu mesecu za Gradsku upravu za društvene delatnosti 9 miliona dinara u svrhu tehničkog opremanja saobraćajne policije, bezbednost u saobraćaju. Za istu namenu, bezbednosti u saobraćaju, u januaru je za istu upravu društvenih delatnosti izdvojeno 6 miliona dinara. Potom po visini izdataka slede Dom zdravlja usluge po ugovoru 5,3 miliona dinara, kapitalna subvencija Eko Tamnava za Gradsku upravu za lokalni razvoj 3,2 miliona dinara, korisniku Gradska uprava za lokalni razvoj za usluge po ugovoru i tekuće popravke 3 miliona dinara.Za korisnika Gradsku upravu za lokalni razvoj u svrhu kupovine softvera za poljoprivredu 2 miliona dinara koliko i za Dom zdravlja za plaćanje električne energije, radiologa, i rendgen tehničara i nabavku kompjuterske opreme. Iz tekuće budžetske rezerve isplaćeno je i 1,9 miliona dinara Gradskoj upravi za lokalni razvoj za opremanje agrometeorološke stanice , a istoj upravi prebačeno je i 1,2 miliona dinara za stručno osposobljavanje komunalne policije.
Po saznanjima Vamedie u okviru tekuće budžetske rezerve Gradskoj upravi za lokalni razvoj omogućeno je otvaranje pozicija za reprezentaciju, elaborat o protivpožarnoj zaštiti, nabavku osveživača prostorija, nabavku GPS uredjaja u iznosima po 590 000 dinara, ali ove pozicije izuzev GPS uredjaja nisu realizovane.
Iz tekuće budžetske rezerve isplaćeno je i više stipendija za talentovane učenike u ukupnom iznosu od 135 000 dinara , ali i za sufinansiranje amaterskog i kulturnoumetničkog stvaralaštva u iznosu od najpre 300 000 , a potom i 750 000 dinara. Po 600 000 dinara iz tekuće budetske rezerve izdvojeno je za EKOD Gradac, Gradsku upravu za lokalni razvoj za usluge po ugovoru, Skupštinu grada za nabavku računarske opreme.
Iz stalne budžetske rezerve isplaćeno je 7,6 miliona dinara i to 590 000 dinara za Opštu bolnicu i nabavku opreme prilikom uništavanja najezde stenica, Opštinskom vatrogasnom savezu za nabavku opeme 2 miliona dinara, PD Sinitra za sprečavanje pojave plavog jezika 2,4 miliona dinara i kao odštetu fizičkim licima nakon požara 2,5 miliona dinara.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.