Traži se rešenje za dinamiku radova

imageTrenutno  su toku radovi  na delu Pantićeve od Dušanove do Vuka Karadžića i očekivanja su da će do kraja nedleje ulica biti puštena u saobraćaj. Grad istovremeno traži način da u Dušanovoj ulici pre asfaltiranja koje finansiraju Putevi Srbije bude uradjen i novi vodovod.

„U ovom trenutku u toku je izrada projekta Dušanove ulice, zahvaljujući gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću koji je uspeo da u Beogradu pokaže značaj grada Valjeva i doneo nekih 120 miliona dinara . Izvodjač je Preduzeće za puteve, završena je Birčaninova, Majora Ilića, Radnička i radi se Pantićeva od Radničke do Dušanove i tu radimo i izmenu vodovodne mreže, a  na kraju tu je i Dušanova gde ćemo mi raditi trotoare i rasvetu“, kaže o radovima koji su u toku načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović.

Navedene radove finansiraju Putevi Srbije , a izvodjač je Preduzeće za puteve. Ipak pre samog ulaska u deo Dušanove ulice koji je predvidjen da se radi neophodno je zameniti vodovodne cevi. U JKP „Vodovod“ kažu da im je potrebno za taj posao oko dva meseca dok s druge strane PZP navodi da će za mesec dana početi radove u toj ulici. Kako postoji očito veliko neslaganje u dinamici radova po svemu sudeći grad će morati da uključi i posreduje.

image

.„ Imamo sastanak sa Preduzećem za puteve danas, kako bi iskoordinirali njih i Vodovod. Mnogo nam je pomogao Darko Glišić da obezbedimo tih 150 miliona koliko će sve ukupno izaći i šteta je da tih 40 miliona propadne, ako već može da se uradi. Naći ćemo rešenje da se uradi i da za mesec dana Vodovod završi radove. Moramo naći način da platimo te ljude koji bi onda mogli da rade u dve smene. Cevi se moraju zameniti , ali ako uradimo samo asfalt, a ne i cevi ništa nismo radili. Ako svi u Srbiji mogu da urade tako, ne vidim zašto  nebismo i mi mogli da platimo dodatno ljude koji će raditi 12 sati recimo, a da stignemo da završimo jedan tako veliki posao“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Do sada je uradjen i put u Beloševcu u dužini od tri kilometra, 250 metara u Suvoborskoj, a kako se moglo čuti očelivanja su da će biti  završena i eksproprijacija potrebnih parcela kako bi bio uradjen i kružni tok na obilaznici.
Slede potom oba putna pravca za Divčibare.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.