Sredjivanje niskonaponske mreže u valjevskim selima

imageJP EPS je otpočeo sa sređivanjem naponskih prilika, radi obezbeđivanja kvalitetnog napajanja električnom energijom na distributivnim područjima. Za ogranak ED Valjevo ta suma iznosi 500.000.000 dinara u naredne dve godine.

“ Odluka EPS-a je da se u pojedinim gradovima Srbije drvene bandere zamene betonskim banderama. Valjevo je dobilo za dve godine sumu od 500 miliona dinara . Do Nove godine ćemo uraditi 96 mesta što je oko 150 kilometara i u novčanom iznosu oko 250 miliona dinara”, rekao je obilazeći elektromrežu u selu Žabari sa direktorom ED Valjevom Zoranom Nikolićem, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.
ED Valjevo namerava da sredstva utroši za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih visokonaponskih i niskonaponskih vodova. Ovaj posao se na teritoriji našeg grada sprovodi u saradnji sa Gradom Valjevom.
“ Odmah da Vam kažem da je Grad Valjevo inicirao ovu zamenu iz prostog razloga što to povećava kvalitet života u ruralnim područjima i mi smo učinili sve da i vrlo brzo izdamo sve neophodne dozvole kako bi i došlo do realizacije ovog posla. Pre svega odeljenje za urbanizam koje je izdalo dozvole za investiciono održavanje. Očekujemo da ovih dana počnemo upravo iz Žabara gde će oko sto stubova biti zamenjeno, a potom očekujemo da to bude uradjeno in a dreugim područjima kao što je Ogladjenovac, Stave, Brankovina”, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.
On kaže da je gradsko rukovodstvo potpuno svesno činjenice da se mora poboljšati kvalitet života u seoskim područjima pre svega misleći na vodu, struju i puteve.

image “Što se tiče napajanja električnom energijom ovo će pogotovo kada je u pitanju niskonaponska mreža dati znatno poboljšanje. Biće zamenjeni i provodnici snopovima tako da će sve one stvari koje su do sada mučile meštane kad je struja u pitanju naročito prilikom loših vremenskih prilika biti otklonjene”, objašnjava Gvozdenović.
Na pitanje novinara da li su u planu i putevi konkretno za Žabare gradonačelnik je odgovorio da će takve investicije biti predvidjene u narednom budžetu ne samo po pitanju puteva već i vodovodne mreže koja je u Žabarima i aktuelni problem.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.