Lukasov koncert pomerio predstavu

imageZa vreme trajanja „Abro festa „ tačnije 24. septembra ispred Centra za kulturu biće održan koncert Ace Lukasa . Predsednik Saveta „Abro festa“ Aleksandar Ranković je rekao da nije bilo moguće dislocirati koncert i da zato jedna od predstava počinje ranije.

Već tradicionalna manifestacija „Abro fest“ biće održana od 22. do 30. septembra , a kako je najavljen koncert Ace Lukasa jedno od pitanja na konferenciji za novinare kojom je „Abro fest“ najavljen bilo je da li će koncert zapravo ometati predstavu. „ Onog trenutka kada sam čuo da je koncert zakazan na platou Centra za kulturu zvao sam Dejana Bogojevića člana Veća zaduženog za kulturu i mogao sam ja to da dignem i na jedan viši nivo i tražio sam dda se koncert dislocira recimo na Gradski trg ili Letnju pozornicu na Kolubari. Da se nikako ne dozvoli da se u istom terminu i održava koncert ispred Centra i predstava u Centru pogotovo što dolaze gosti iz Novog sada. Kompromis je napravljen tako da se predstava igra ranije i završi pre nego što se kaže se koncert zaigra i zalaufa. Tako da neće doći do skandala da dole bude neko ispred sa ozvučenjem i da to trešti, a da gore bude predstava na sceni. Mislim da se razumemo nemam ja ništa protiv Ace Lukasa, ali ja sam uspeo toliko nisam mogao više“, objasnio je Ranković.
Objašnjavajući novonastalu situaciju Ranković je izneo pretpostavku da je koncert dogovoren najednom višem nivou. „ Tu je ozvučenje, to tako treba i eto. Ja sam koliko sam mogao uradio. Ne znam koliko košta koncert, ali verujem da je koncert Ace Lukasa koštao koliko ceo festival. Zaista ne znam koliko to košta, ali znajući kako to funkcioniše cifre su verovatno u najmanju ruku egal, jer tako to funkcioniše“, dodao je Ranković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.