„Polet“ ili igračka plačka

imageIstekli su svi rokovi za podnošenje izveštaja o poslovanju u 2016. godini preduzeća „Polet“. U medjuvremenu istekao i mandat vršioca dužnosti direktora. Kako sada stvari stoje nepoznato je ko će potpisati zarade.

Dok su sva ostala javna preduzeća bilau obavezi da izveštaj o poslovanju podnesu najpre Veću , a potom da izveštaje objasne na sednici Skupštine , takav slučaj nije bio sa preduzećem „Polet“ pa je praktično ostalo nepoznato bar javnosti , ali i zvaničnim zapisnicima kako je ovo preduzeće poslovalo u 2016. godini.
Po za sada nezvaničnim informacijama dug ovog preduzeća koji je u mandatu prethodnog direktora iznosio 3 miliona dinara porastao je na sedam miliona dinara.Ne traba zaboraviti da je glavna argumentacija u trenutku kada je smenjivan Dragan Branković, bivši direktor, bila upravo činjenica dugova „Poleta“ i svakako nemogućnost da floskula „da će dug biti pokriven dobitkom iz prethodnih godina“ bude iznova iskorišćena jer više niko ni ne pamti kada JKP „Polet“ nije bilo u dugu. Pa se logično postavilo pitanje koliki je bio taj dobitak te neke nepoznate godine ili godina?
Dok su se dugovi gomilali čini se da niko ne zna ni odgovor na pitanje šta se desilo sa ovom 2017. godinom jer je ovo preduzeće funkcionisalo i u ovoj godini , dakle, imalo je pored prihoda i rashode. Koliki su dugovi sada? Osnivač ne zna odgovor na ovo pitanje.
Ljubinko Andrić u ovom preduzeću imao je status vršioca dužnosti direktora koji je po zakonu oročen na mandat i trajanje od jedne godine. Nakon toga Andrić više nema pravo potpisa niti bilo kakvog odlučivanja u ovom preduzeću.Šta više, pravnici tvrde da s obzirom da je na isti period zamrzao svoje radno mesto u tržišnoj inspekciji, ukoliko ne želi da ostane bez njega moraće ili da se vrati na posao ili ode na neko bolovanje. Za to vreme nema konkursa za ovo radno mesto .
Kako Vamedia saznaje Andrić i nije zainteresovan da se na radno mesto u Poletu vrati u statusu direktora,k a u ovom trenutku njega čeka sudski proces za mobing koji su pokrenula trojica zaposlenih.
Ako , Andrić više nije vd direktora, ko je lice koje će isplatiti odnosno potpisati isplatu zarada zaposlenih?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.