Most u Bukovici donacija „Metalproma“

imageU Bukovici je zahvaljujući inicijativi grada i donaciji preduzeća „Metalprom“ uradjen most preko reke Medovice. Izgradnjom ovog mosta put je skraćen za oko 8 kilometara, tvrde meštani.

Jedino u letnjem periodu moguće je bez problema pregaziti reku u Bukovici dok u svakom drugom vremenskom periodu svi koji žive na tom putnom pravcu moraju prilično da obilaze kako bi došli svojim kućama. „ Tu kad ima vode ne može da se prodje. Osnove za post uradilo je preduzeće Kompresor ing , a sama metalna šasija donacija je preduzeća „Metalprom“ iz Valjeva , vlasništvo porodice Borisava Radojičića. Vrednost radova što se tiče grada je 4 miliona sa PDV-om. Zahvalni smo na ovoj donaciji“, rekao je obišavši most načelnik Odeljenja za infrastrukturu i gradjevinsko zemljište Zoran Trifunović.

image Na pitanje novinara da li se može očekivati da do mosta dodje i asfaltni put Trifunović kaže da za ovu godinu takvi radovi nisu predvidjeni, ali da je trenutno u toku prikupljanje mišljenja iz svih MZ u kojima predsednici MZ –a dostavljaju šta je to što je neophodno uraditi u narednoj godini.
Ivan Ljubišić direktor preduzeća „Metalprom“ podsetio je da je ovaj most treća po redu donacija gradu od strane ovog preduzeća. „ Kao društveno odgovorno preduzeće „Metalprom“ je do sada donirao tri konstrukcije koje su upotrebljene za mostove u valjevskom kraju. Jedan je na reci Gradac, druga na Obnici i sada evo treća u Bukovici.Nadamo se da će naša donacija biti primer i drugim firmama da pomognu“, rekao je Ljubišić.

image Vrednost metalne konstrukcije za most je milion dinara.
„ Zaista velika zahvalnost „Metalpromu jer to je priča koju sam ja započeo još 2015 godine sa ovim mostovima koji su efikasni i jeftini, a od velike koristi za sve meštane. Takodje ovde se moramo zahvaliti i dr Miši Srećkoviću i Tomislavu Šargiću, koji su dali svoje parcele za postavljanje mosta i dozvolio da put prodje kroz njivu. Verujem da će umnogome ovo pomoći da asfaltiramo i ovaj put jer Bukovica je mesto sa najmanje asfaltiranih puteva, a imaju i mnogo uzbrdica koje kad naspemo voda spira“, rekao je zamenik gardonačelnika Dragan Jeremić.

image Predednik MZ Bukovica Dragan Marinković u razgovoru sa novinarima podsetio da je ovaj most od velikog značaja za sve ljude koji žive na tom prostoru. „ Kad padne kiša ovde prelaska nema , zahvaljujući inicijativi grada i donaciji preduzeća „Metalprom“ sada smo rešili realno veliki problem. Most povezuje mnoga domaćinstva i skraćuje put za Bukovicu nekih osam kilometara“, rekao je Marinković.
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.