Kotao-Pitanje za neke druge

image„Moja je ideja bila da u Sedmu školu uvedemo drugi način grejanja radi uštede , ali ja više ne vodim taj projekat. Neverovatno je šta su uradili i niko ne zna ko je prodao stari  kotao, a da novi nije stigao“ odgovorio je na pitanja novinara u vezi zamene kotla u ovoj školi,  zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Povodom priče da školska godina počinje, a OŠ Desanka Maksimović nema grejanje izjavu je jedini novinarima dao zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.“Inicijator za promenu energenta sam ja,  ne samo za sedmu, već za sve škole koje neće biti u mogućnosti da se priključe na Toplanu. Uradjeni su elaborati za svaku od tih škola i konkretno kod Sedme škole se pokazalo da je isplativost najveća i najbrža. Raspisan tender pre toga uradjen projektni zadatak, izabran dobavljač  sve, ali onda je krenula hajka na sve i svašta  i ja više nisam nadležan za to. Ali bez obzira na to suština je da je to jedna ispravna i dobra priča“, rekao je Jeremić.

Na konstataciju novinara da neko ipak mora imati informaciju o tome šta se dešava Jeremić kaže:“Ja sam juče pitao direktora šta se dole dešava , a on mi je rekao da nema pojma. Koga god sam zvao niko ništa ne zna. Sada se tu govori da  neće biti grejanja da će u oktobru biti -15, ali neće. Svi poslovi oko nabavke su završeni, novi kotao je naručen, ostao je samo taj silos da se uradi. Kad kotao stigne treba vrlo malo vremena da se ugradi i to je to. Vremena ima . Sada je na ljudima koji sada vode projekat da  ispoštuju dinamiku radova. Sedma će imati grejanje ukoliko svi u lancu budu radili svoj posao“, kaže Jeremić.

On nije želeo da odgovori na pitanje ko sada vodi projekat grejanja rekavši da su za to zaduženi „neki ljudi iz uprave“. „Ja se u to ne bih mešao. Ja to ne mogu da komentarišem ili bilo šta kažem više od ovog što sam rekao. A rekao sam vam ono što znam. Ko je dozvolio da se demontira stara kotlarnica? Tu ima takvih budalaština da to nije normalno. Ja nisam neko ko veruje u neke stvari, ali to su potpune ludosti. Stari kotao ode u stari gvoždje, iseče se i niko ne zna šta se desilo. Na moje pitanje, čekajte kako neko može da iznese kotao od dve tone i da niko nezna ko je odgovoran , stiže odgovor ne znamo. Evo vi prosudite“, rekao je Jeremić novinarima.

Na novinarska pitanja o nadležnosti i činjenici da  niko ne može otudjiti bez dozvole nešto što pripada gradu Jeremić je ponovio da nije nadležan. „Mi ništa ne znamo, to su meni rekli , a ja sam preneo Vama. Nemojte mene pitati te stvari,  nisam zadužen više. Škola je prodala, ali nemojte mene pitati. To nije moj posao. Niti sam davao saglasnost niti sam više uključivan u tu priču. Ko je dao saglasnost, da li je grad podneo prijavu protiv lica koje je to uradilo, ako nije imalo saglasnost i papir o tome, ja to ne znam. To nije moj posao. Ali jedno znam kotao će stići i biće montiran pre grejne sezone, a to je najvažnije . Istrage ja neću da vodim. Mislim da je ideja dobra , studija je pokazala da će vrlo brzo kotao biti isplativ, deca će imati jeftinije i dobro grejanje. To su bili moji motivi , za tudje nemojte mene pitati“, bio je decidan Jeremić.

 S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.