Prvi školski dan za 758 djaka prvaka

imageU Valjevu će ove godine u odnosu na prethodnu prvi put u školske klupe sesti dvanaest prvaka više. Valjevo ove godine ima ukupno 758 djaka prvaka.

Današnji dan je najznačajniji dan u životu svih valjevskih mališana koji će postati djaci prvaci. Školsko zvono pozvaće u učionice danas 758 djaka prvaka u Valjevu. U odnosu na prošlu godinu kada je Valjevo imalo 746 djaka prvaka njihov broj ove godine je malo veći. Ipak u skladu sa činjenicom da Valjevo kao i svaki drugi grad u Srbiji svake godine ima sve manje stanovnika može se konstatovati da se poslednjih godina cifra od 750 djaka prvaka u proseku i ustalila.
Na ovu činjenicu svakako utiče teška materijalna situacija koja mlade bračne parove gotovo primorava na manji broj dece.Valjevo sada samo pamti vreme kada su učionice bile prepune, a u svakoj od njih do 30 učenika. Shodno manjem broju dece i odeljenja su smanjena pa u jednom odeljenju sada u proseku sedi do 25 učenika dok su pojedine škole prethodnih godina umesto četiri upisivale po tri odeljenja prvaka.
Prvog školskog dana za prosvetare iz Unije sindikata prosvetnih radnika proteći će u znaku štrajka i časova u trajanju od 30 minuta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.