Besplatni pregledi za sve građane

imageMinistarstvo zdravlja pokrenulo je akcije besplatnih preventivnih pregleda za sve građane u ustanovama kojima je osnivač.

U nedelju 17. septembra u Opštoj bolnici Valjevo biće održana, prva u nizu, akcija besplatnih pregleda. Od 08 do 16 časova, građani će imati priliku da urade preventivne preglede ( po potrebi EKG, nivo šećera u krvi, kao i vrednosti krvnog pritiska ), bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje. Pregledi će se obavljati u prizemlju polikliničkog dela Opšte bolnice Valjevo. Praksa otvorenih vrata ustanove za takve preglede, koji su prilika i da se ljudi posavetuju i upute na dalja ispitivanja, biće u buduće praktikovana jednom mesečno.
Ova akcija je poziv svom stanovništvu i to pre svega populaciji koja je zdrava da prekontroliše svoje zdravstveno stanje. U ambulantama, sa građanima, će raditi novoprimljeni mladi lekari i specijalizanti Opšte bolnice Valjevo.
Mole se građani da na preventivni pregled ponesu bilo kakav dokument za identifikaciju, a pacijenti već oboleli od hroničnih bolesti koji žele i tog dana da se pregledaju bi trebalo da ponesu nešto od svoje medicinske dokumentacije.
Akcija traje do 16 sati, a građani mogu da dođu u terminu koji im najviše odgovara.
Opštoj bolnici Valjevo u sprovođenju akcije su se pridružili učenici Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, ZZJZ Valjevo i Crveni krst Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.