Za vikend stiže osveženje

imageMeteorolozi najavljuju još dva vrela dana sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 40 stepeni, a potom u subotu ponovo osveženje. Naoblačenje već u petak uveče.

U četvrtak i petak u Srbiji sunčano i veoma toplo vreme sa slabim do umerenim južnim i jugoistočnim vetrom. Na jugu Banata vetar će povremeno imati i jake udare. Maksimalna temperatura od 36-41 stepena. U petak u kasnim popodnevnim i večernjim satima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde na zapadu i jugozapadu može biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

U subotu u prvom delu dana u većini mesta i dalje pretežno sunčano i toplo vreme. Tokom dana prvo u severnim i zapadnim, a kasnije tokom popodneva i večeri i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U centralnim i istočnim predelima biće uslova za jače vremenske nepogode sa gradom, obilnim pljuskovima (>50mm) i jakim vetrom uz osetniji pad temperature. Očekuje se da u većini mesta padne od 10-20mm kiše po kvadrtanom metru. U nedelju osetno svežije, slobodno se može reći i hladno vreme sa povremenom kišom i temperaturom koja u većini mesta neće preći 20 stepeni. Od ponedeljka stabilizacija vremena ali se barem u prvoj polovini sedmice ne očekuju vrućine. Maksimalne temperature od 27-32 stepena.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.