Trifunović: Ja nisam adresa za popravku krova već grad

imageDok Udruženje boraca najavljuje štrajk gladju izmedju ostalog i zbog ne brige odeljenja za infrastrukturu za spomen sobom nad kojom krov prokišnjava, načelnik ovog odeljenja  Zoran Trifunović kaže da on nije nadležan već grad.

Udruženje boraca rata od 1990 godine u saopštenju za javnost navodi da će stupiti u štrajk izmedju ostalog i zbog lažnih obećanja načelnika odeljenja za infrastrukturu i urbanizam da će sanirati krov nad spomen sobom u zgradi koju borci koriste.
Grad je 2015. godine objekat u Pantićevoj 70 nakon što je naloženo iseljenje monarhista koji su isti objekat devastirali , a u njemu držali i bespravan kafić, dao na korišćenje Udruženju boraca rata od 1990 godine u koji su oni preselili i spomen sobu koja je pre više godine uredjena u ranijem prostoru.   „Taj objekat pripada gradu i ja nemam ni poziciju sa koje bih mogao da saniram takav objekat. Gospodin Bradić mi se obratio pre izvesnog vremena kako bismo trenutno rešili taj problem prokišnjavanja i tada smo angažovali jedno lice da promeni letve i crep koji je popucao , ali smo još tada gospodinu Bradiću rekli da se za ozbiljnu rekonstrukciju mora obratiti gradu“, kaže načelnik odeljenja za infrastrukturu i gradjevinsko zemljište Zoran Trifunović.

image Po njegovim rečima sledeći korak nakon toga bio je da je nalnik Gradske uprave Aleksandar Purić poslao urbaniste i inspekciju koja je proverila koliko bi zaista koištalo da se radovi na potpunoj zameni krova i izvedu. „ Ja  ne mogu da sprovedem ni javnu nabavku već to mora da uradi grad. I gospodinu Bradiću sam uvek govorio da ja nisam prava adresa za to jer mi to ne možemo. On je uporno insistirao da dovedemo nekog izvodjača da to reši, ali procedura nije takva, mora biti sprovedena javna nabavka, ali ne kod mene u deljenjeu jer mi nemamo te pozicije. Krov je star i nema drugog rešenja nego da se promeni“, objašnjava Trifunović.
Nakon što su iz ovog prostora iseljeni skupštinskom odlukom monarhisti, koliko je poznato samo Udruženje boraca je prostor i privelo nameni, okrečivši ga i uredivši kako bi se uopšte i mogao koristiti. Udruženje boraca pre toga bilo je smešteno u objektu u Karadjordjevoj ulici koju je grad odlukom suda morao da vrati prvobitnim vlasnicima jer grad isti objekat 30 godina nije priveo nameni.

S.V.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.