Kad prodje avgust sve aktuelnija zimnica

imageVeć sa prvim danima septembra koji su tu pred nama, za valjevske domaćice aktuelna je zimnica, ali i cene po kojima se povrće može pazariti.

Na valjevskoj pijaci povrće je generalno, ocenjuju kupci, skuplje nego u rafovima velikih marketa, ali se kada je kupovina na veću količinu u pitanju, kupci ipak odlučuju za pijacu. Prve veće količine povrća već su vidljive na pijaci koja je više nego dobro snabdevena.
Za zimnicu neophodno povrće kreće se od 25 do 100 dinara za kilogram u zavisnosti od vrste povrća. Ukoliko se odlučite za ovakvu kupovinu već ovih dana nije loše znati da se kupus prodaje po ceni od 50 do 60 dinara za kilogram, paprika od 60 do 80 dinara u zavisnosti od količine koja se uzima, ali kvaliteta, paradajiz je najjeftiniji pa se može pazariti i po 25 dinara za kilogram na veću količinu dok su krastavčići i dalje na ceni od 100 dinara za kilogram.
Oni koji godinama pripremaju zimnicu tvrde da je i dalje bolje ukoliko je pripremate sami jer tada možete sebi garantovati kvalitet. Ipak vrlo često zimnica u sopstvenoj režiji nije najjeftinija, što opet zavisi od proizvodjača.
U Valjevu je poslednjih godina primetno da sve više domaćica kako bi popravile kućni budžet prave zimnicu za veću prodaju. Njih ćete retko naći na tezgama u javnoj prodaji jer ne poseduju zakonom predvidjene ateste o proizvodjaču niti potvrdu o kvalitetu, ali ukoliko se malo raspitate sigurno ćete već u svom okruženju dobiti informaciju kako da ih kontaktirate. Njihova zimnica nije jeftina , ali je kažu kvalitetna.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.