Naprednjaci na 52%

      Нема коментара на Naprednjaci na 52%

imagePrema istraživanju agencije "Faktor plus", samo četiri stranke sigurno iznad crte. Osim SNS, u parlament bi ušli socijalisti, demokrate i Jankovićev pokret, prenose Večernje novosti.

NAPREDNjACI se i dalje drže iznad natpolovične podrške birača (52,1 odsto), a sudeći po poslednjem istraživanju koje je uradila agencija "Faktor plus", najveća je gužva – oko cenzusa.Bezbedni iznad crte, prema ovoj anketi, još su samo SPS sa 9,7 odsto podrške, DS – 7,9 i PSG Saše Jankovića – sedam odsto. Solidnu šansu da uđu u Skupštinu imali bi radikali, čiji je rejting četiri odsto, a iza njih su PUPS (3,1), Dosta je bilo (2,9), Dveri (2,8), SDPS (2,8). Na izbore bi u ovom trenutku izašlo 40 odsto građana, isto toliko ne bi, a 20 odsto je neodlučnih.

Direktor "Faktora plus" Vladimir Pejić kaže da je ovo istraživanje pokazalo da nema velikih promena u rejtingu u odnosu na prethodni period:

– Delom je to zbog toga što nismo imali značajnijih političkih događaja, a delom i zato što je opozicija trenutno neaktivna. Kod njih ostaju stari problemi jer, osim DS, tu praktično nema nijedne ozbiljne stranke. Saša Janković uprkos solidnoj podršci još nema nikakvu infrastrukturu, Jeremić i dalje nema stranku, a ostali se bore za cenzus.

Da istraživanja pokazuju kako nema bitnih promena u odnosu na rezultate predsedničkih izbora, slaže se i Bojan Klačar iz CeSID:

– SNS ima stabilnu podršku, a DS i Saša Janković imaju ukupno oko 15-16 odsto glasova, koji se dele u zavisnosti od trenutne situacije. SPS je takođe stabilan na nekih desetak odsto, i to su jedine stranke sigurne iznad cenzusa. Tu su još i SRS i Dveri koje mogu preko crte, svi ostali će morati da vode veliku borbu da pređu cenzus.Klačar očekuje da će rezultati beogradskih izbora biti različiti od ovih rejtinga, koji se odnose na republički nivo:

– Velika nepoznanica su Šapić, pokret "Ne davimo Beograd" i Beli, kao i to na kakav će se aranžman odlučiti opozicija.

Večernje novosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.