„Demokratska stranka je pošla stranputicom“

imageDanas-Pokret slobodnih građana Saše Jankovića ne prihvata "pruženu ruku" Demokratske stranke, proizilazi iz saopštenja PSG.

Jankovićev pokret reagovao je na izjavu poslanika DS iz Niša Dušana Milisavljevića Danasu da ova stranka i dalje drži pruženu ruku ka Jankoviću.
"Ne možete jednu ruku pružati Aleksandru Vučiću, a drugu Pokretu slobodnih građana i očekivati da je Pokret prihvati. Poslanik Demokratske stranke je na novinarsko pitanje da li DS treba da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o pitanju Kosova i Metohije na koji Vučić poziva, kazao da se nada da će sazreti svest u vlasti i u opoziciji "da oko nacionalnih interesa srpske države moramo da se dogovorimo, a ne politički nadmudrujemo".

Ta spremnost na dogovor sa Vučićem, koji rasprodajom nacionalnih interesa i ukidanjem demokratije gasi budućnost naše dece u Srbiji, upravo je bila razlog zbog koga je Predsedništvo Pokreta odlučilo da obustavimo planove o predizbornoj saradnji sa Demokratskom strankom. Dogovor kuću gradi, ali ne dogovor sa palikućom. Nadamo se da će u DS shvatiti da su pošli stranputicom koju im je Vučić utabao i čekamo ih na putu istinske demokratije i ozdravljenja države i društva. DS mora da se opredeli između PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u isto pakovanje", navodi se u saopštenju PSG.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.