Tešnjarske večeri ove godine kao valjevski proizvod

imageTešnjarske večeri ove godine traju od 4. do 11. avgusta , a Valjevce očekuju i koncerti i pozorišne predstave uz koncert iznenadjenja.

Tešnjarske večeri ove godine će biti kako kažu u Organizacionom odboru , valjevski proizvod u pravom smislu te reči. Ove godine se odustalo od koncepta 100 programa , a Valjevci će ipak moći da posete kvalitetne programe.

„ Negde u skladu sa onim što smo do sada obećavali ove godine broj programa smo sveli na polovinu. Do sada je uglavnom sugerisano da nema potrebe da postoji sto pa i više programa već da treba težiti kvalitetu na račun kvantiteta što smo ove godine i učinili. Još treba smanjiti taj broj jer je valjevsko Kulturno leto zaista pokazalo da je dobro da imamo programe tokom celog leta , a ne samo za vreme trajanja Tešnjarskih večeri“, rekao je na konferenciji za novinare Miloš Smiljanić direktor Centra za kulturu i umetnički direktor manifestacije.

image Program Tešnjarskih počinje koncertom Balkanike , a dok je svečano otvaranje predvidjeno za drugo veče, u subotu 5. avgusta podizanjem zastave Tešnjarskih večeri. Čast da zastavu podigne ove godine je pripala Vaterpolo klubu Valjevo. „Te druge večeri pored svečanog otvaranja sledi koncert Nataše Bekvalac. U nedelju imamo veče folklora i veče sa Valjevskom pivarom. Ponedeljak je dan koji je rezervisan za decu, maskembal, a utorak veče je rezervisano za KUD Abrašević. Devetog avgusta nastupaju Legende i veče sa Marčelom koje izdvajamo, naredne večeri koncert iznenadjenja i on će biti posebno najavljen. Taj koncert je posebno sponzorisan“, kaže Smiljanić.

Pored činjenice da je broj programa smanjen , posetioci neće ostati uskraćeni za izložbe , promocije knjiga , ali ni pozorišne predstave. Kako se moglo čuti Abrašević za Tešnjarske priprema premijeru predstave „Maratonci trče počasni krug“. Poslednje veče rezervisano je za valjevske DJ-ejeve što je ujedno uvod u Open minded festival.
Budžet festivala je 3,6 miliona dinara od čega je iz budžeta grada za ovu manifestaciju izdvojeno 2 miliona dinara.
„Kod restorana Sarač zatvaramo saobraćaj i preko dana će žardinjere biti pomerene da dostavna vozila mogu da prodju dok će uveče tu biti vozilo komunalne policije i vozila neće moći u Tešnjar. Ulice Grbovićeva i Kneza Jovice će biti jednosmerne , što je bila praksa i prethodnih godina, a ulaz će biti moguć iz Ulice Milovana Glišića za stanare tih ulica. Reklamni štandovi i promo tezge nalaziće se u prvom delu Tešnjara. Od tih organizacionih stvari važno je da pomenem da prijavljivanje dece za maskembal počinje već od 4. avgusta. Odlukom grada radno vreme ugostiteljskih objekata je do 4.30h“, rekao je Veseljko Belušević tehnički direktor manifestacije.
Ulaz na sve programe za vreme trajanja Tešnjarskih večeri je besplatan, a u gradu su dva prostora aktuelizovana , Letnja pozornica i dvorište Doma vojske , stim da kada je u pitanju trka beba koja je predvidjena za poslednje veče već je poznato da će u slučaju kiše taj program biti u Hali sportova.
Zvanično piće festivala je Valjevsko pivo, a medju spozorima ove godine su i Gorenje i Valy, ali i tradicionalna Vega, moglo se čuti na konferenciji za novinare na kojoj su Tešnjarske večeri i najavljene.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.