Niko se nije javio na oglas

imageNa oglas grada za kupovinu zemljišta za industrijsku zonu niko se nije javio. Grad će vrlo brzo morati da donese odluku o tome da li da ponovo raspiše oglas ili sredstva preusmeri rebalansom za neke druge namene.

 

Namera grada da javnim prikupljanjem ponuda kupi od 13 do 20 hekatara zemljišta za novu industrijsku zonu za sada nije ostavriva jer sin a oglas za kupovinu niko nije javio. Odlukom Veća tada su dati odredjeni minimalni uslovi koje parcele moraju ispunjavati , pre svega da izmedju sebe budu spojene, ali i da imaju planom predvidjenu pristupnu saobraćajnicu.
Iako gradsko rukovodstvo tvrdi da nije lako pronaći investitore te I da u svemu mora učestvovati I država, industrijska zona mora da postoji , a grad u postojećoj industrijskoj zoni više nema raspoloživog prostora koji bi mogao biti zanimljiv investitorima.
Štrajk zaposlenih u Gorenju nedvosmisleno je pokazao da interes grada nije dovodjenje samo stranih investitora već I osnaživanje domaćih. I jednima I drugima ukoliko žele da investiraju upravo u Valjevu biće neophodan prostor. Tog prostora za sada nema.
“ Moraćemo da vrlo brzo donesemo odluku o tome da li ćemo ponoviti oglas ili ćemo sredstva rebalansom budžeta preusmeriti na nešto drugo. Sto miliona o kojima govorimo u ovom slučaju nije malo za grad I sigurno možemo mnogo toga da uradimo I o tome ćemo svakako razgovrati u pripremi rebalansa koji će najverovatnije uslediti početkom septembra kako bismo uopšte stigli da iskoristimo vreme da nešto jednostavno I fizički stignemo da završimo”, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Duga priča u javnosti o tome od koga grad može kupiti zemlju I ko uopšte ima zemlju koja odgovara uslovima koje grad traži sada se polako privodi kraju. Gde će , ukoliko takva odluka bude doneta, biti preusmerena sredstva ostaje da se vidi već u drugom rebalansu.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.