Završena kompletna rekonstrukcija zgrade

imageZavršetkom postavljanja termoizolacione fasade na zgradu u kojoj se nalaze odeljenja Pedijatrije i Neurologije kompletno su završeni građevinski radovi na ovom objektu Opšte bolnice Valjevo. Ovom prilikom podsećamo da je odeljenje Neurologije obnovljeno zahvaljujući Fondaciji “Blic”, a da je sredstva za obnovu Pedijatrije donirao Matija Nastasić. Termoizolaciona fasada na kompletnoj zgradi je donacija G.P. “Greda”.

Zoran Stanković, vlasnik G.P. “Greda”, sa zadovoljstvom je konstatovao da su u skladu sa ugovorom o donaciji uspešno okončani građevinski radovi na postavljanju termoizolacione fasade na zgradi u kojoj su smeštena odeljenja Pedijatrije i Neurologije. Vrednost radova je oko dva miliona dinara i urađeni su za 35 dana.
-Ovim radovima smo dobili jedan kvalitetan objekat pre svega u energetskom smislu imamo jedan objekat visokog energetskog kapaciteta gde ćemo imati bitno kvalitetnije održavanje. U ovim uslovima će u zimskom period biti znatno manji utrošak energenata,a u letnjem će biti bolja izolacija zbog hlađenja. Na ovaj način je objekat zaštićen i od ostalih vremenskih uticaja i sigurno mu je produžen vek trajanja – rekao je Zoran Stanković, uz želju da u ovako sređenom objektu, i pacijenti i zaposleni imaju prijatniju atmosferu i bolje uslove za rad. Stanković je još rekao da je ubeđen da je ova donacija stigla u prave ruke i da će koristiti pored opšte društvene zajednice najpre imati najranjiviji deo populacije, a to su bolesni i medicinsko osoblje koje ovde radi.
Dragomir Petrović je predočio tehničke detalje radova termoizolacije jer su ispoštovani svi standardi koji važe za energetsku efikasnost objekata. Osim fasade rađeni su i dodatni limarski radovi koji doprinose boljoj zaštiti i izolaciji objekta starog više decenija. Principima energetske efikasnosti uz novu termoizolacionu fasadu biće omogućena ušteda energenata i do 30%. Površina same fasade je 950 kvadrata.

image V.d. direktor dr Zoran Đurić zahvalio se G.P. “Greda” i gospodinu Stankoviću na donaciji kojom je završena kompletna rekonstrukcija objekta.
– Što se tiče ovog objekta završeni su svi građevinski radovi i nadam seda ćemo uskoro moći da pređemo i na druge objekte i da će se i tu pojaviti donatori koji će nam pomoći. Zahvaljujući ljudima dobre volje imamo obnovljena odeljenja i uslove za pacijente kakvi dolikuju vremenu u kome živimo – rekao je dr Đurić.
Govoreći o planovima, v.d. direktor OB Valjevo, dr Đurić je istakao da je sledeći prioritetni objekat za rekonstrukciju zgrada pored obnovljene i u njoj su smeštene službe Onkologije sa palijativnom negom i Centar za rehabilitaciju.
-Dobra vest je da nas je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima stavila među prioritetne ustanove i svi objekti Opšte bolnice će biti rekonstruisani. Kolika će to biti sredstva i da li će ih biti za kompletnu rekonstrukciju to ćemo videti nakon urađenog projekta i nakon opredeljenih sredstava. To je svakako dobra vest da će zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije biti omogućena rekonstrukcija objekata – naveo je dr Đurić, dodajući da je na nama da uradimo projekte rekonstrukcije i ovom prilikom se zahvalio gradu Valjevu koji je izdvojio sredstva za izradu projekta. Nakon izrade projekta znaće se tačno koliko je novca potrebno, a tek nakon opredeljenih sredstava će se tačno znati kada i koliko će moći da se uradi na rekonstrukciji.
Fasada hirurškog bloka je jedan od prioritetnih zadataka za uređenje, a svakako i godinama se pominje kao neophodna topla veza između objekata.
-U projektu rekonstrukcije ukoliko bude sredstava predviđeno je da postoji topla veza između Neurologije i zgrade Fizikalne medicine sa svim veznim jedinicama bi objekti nadzemnim putem bili povezani sa zgradom hirurškog bloka. Što se tiče klimatizacije trenutno se rešavaju nabavke za dečiju hirurgiju i Patologiju, a postoji i pet doniranih klima. Treba skrenuti pažnju da je i elektro instalacija dosta stara i da klima uređaji ne mogu biti svuda postavljeni iz tog razloga. Kada dođe do sveobuhvatne rekonstrukcije u planu je i centralna klimatizacija kako hirurškog bloka tako i drugih delova ustanove. Postojeća centralna klima je remontovana na Grudnom i u delu hirurškog bloka, dok je u drugom zbog stanja u kom se nalazi nemoguć remont – naveo je dr Đurić.
PR OB

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.