Komisija o upravljanju imovinom

imageGradsko veće je usvojilo i predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za izradu Metodologije popisa i procene vrednosti imovine grada Valjeva i načina upravljanja imovinom, što je bila četvrta tačka dnevnog reda.

Zamenica načelnika Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Milena Tomić je obrazložila predlog ovog rešenja, koje je Veće usvojilo bez rasprave.
„Skupština je na junskoj sednici  usvojila Osnove upravljanja imovinom grada koja  je obavezala Gradsko veće da formira ovu Radnu grupu u roku od  trideset dana i da joj postavi zadatke da uradi metodologiju popisa procene i načina upravljanja imovinom grada.  Taj dokument treba da se uradi i dostavi Gradskom veću u roku od četiri meseca. Ovo je jedna od mera sređivanja oblasti koja se tiče imovine grada gde je najveći problem što imamo evidentiranu imovinu u Кatastru, ali ne i njenu procenu vrednosti. Nemamo upisane vrednosti imovine u finansijskim i osnovnim knjigama i to je osnovna primedba i revizora i  naš najveći hendikep“, rekla je Milena Tomić.
Radna grupe za izradu Metodologije popisa i procene vrednosti imovine grada Valjeva i načina upravljanja imovinom je u sledećem sastavu:
Predsednik Кomisije
1.            Vladan Jerinić, vd načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i lokalne poslove
Članovi Кomisije
2.            Aleksandar Purić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove
3.            Jelica Stojanović, zamennik načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove
4.            Nikola Radojičić, pomoćnik gradonačelnika za razvoj i unapređenje komunalnih sistema i koordinaciju rada javnih preduzeća
5.            Đorđe Pavlović, sekretar Skupštine grada
6.            Ljiljana Mitrović, sekretar Gradskog veća
7.            Darko Кostić, načelnik Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu
8.            Milena Tomić, Odeljenje za imovinske poslove i opštu upravu
9.            Mirjana Božić, Odeljenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove
10.          Vesna Vučićević, Odeljenje za finansije
11.          Milan Trifunović, Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu
12.          Predrag Martinović, Odeljenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove
13.          Ljiljana Bojanić, Odeljenje za imovinske poslove i opštu upravu
14.          Predrag Sević, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine
Zadaci Radne grupe su da izradi Metodologiju popisa i procene vrednosti imovine grada Valjeva i načina upravljanja imovinom i da istu dostavi, kao i da vrši koordinaciju poslova, odnosno aktivnosti koje proističu iz odredaba Metodologije.
Rok za izradu Metodologije je 120 dana od dana formiranja Radne grupe, a stručne i administrativne poslove za potrebe Radne grupe obavljaće sekretar Radne grupe Dragana Marinković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.