Četiri kružna toka sledeće godine

imageGrad Valjevo u dosadašnjim razgovorima sa preduzećem Putevi Srbije postigao je dogovor oko nekoliko putnih pravaca i ukupna ulaganja u visini od 100 miliona dinara.

„ Trenutno se rade dva puta . Grad je dobio novac od ministarstva privrede i Autotransport je uveden kao izvodjač za te radove . U pitanju je 400 metara nove saobraćajnice što govori u prilog tome da se ta industrijska zona mora dalje razvijati. Putevi Srbije su krenuli sa radovima puta prema Beloševcu , u pitanju je tri kilometra.“, kaže Dragan Jeremić zamenik gradonačelnika.
 Što se tiče dalje saradnje sa Srbija putevima Jeremić najavljuje Dušanovu ulicu.“ Tu razgovaramo o kompletnoj dužini od Biroa do Lozničkog puta, i u dogovoru sa njima treba da bude rešen put prema Divčibarama i to i Rajković i Kaona. Tu su i dva klizišta na putu za Lelić jer taj put zbog tih klizišta nije u funkciji i više od 15 godina . Zbog toga nam se kamionski saobraćaj odvija preko Vidraka i delom gradskih ulica na Poparama“, kaže Jeremić.
Jedan od velikih projekata su i Duple trake gde će po njegovim rečima grad i sam uraditi mnogo. Za ovu godinu predvidjeno je da budu uradjeni projekti kružnih tokova.
„Projekti su preduslov da krenemo da radimo kružne tokove niz Duple trake tako da ćemo sve te velike raskrsnice rešiti kružnim tokovima i ujedno opremiti Duple trake sa pasarelama. Za sada su planirana četiri: Pop Lukina –Duple trake, Vojvode Mišića –Duple trake, Sindjelićeva –Duple trake i četvrta na glavnom izlazu iz Kolubare II. Pasarele su predvidjene  kod Krušika gde će Krušik biti donator pasarele, kod Doma zdravlja, jedna kod Četvrte škole i kod starog MUP-a“ , najavljuje Jeremić podsećajući da je Studija saobraćaja pokazala upravo ove tačke kao kritične.

image

Sve ukupno dogovorena predvidjena ulaganja trebalo bi da se kreću oko 100 miliona dinara , stim da grad u saobraćajnici u Industrijskoj zoni čija je vrednost 19 miliona učestvuje sa polovinom novca. kako se moglo čuti za Dušanovu ulicu predvidjeno je 40 miliona dinara, regionalni put za Beloševac koji se trenutno radi 60 miliona dinara i za dva  klizišta prema Leliću po 15 miliona dinara. Jeremić navodi da Putevi Srbije još uvek nisu završili kalkulaciju troškova vezanu za Divčibare i dva puta prema toj planini.

S.V. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.