Više za klubove manje za sportsku infrastrukturu

imageNa terenu Studenta u toku su radovi na popunjavanju istrošene tartan podloge i zameni dotrajalih plastičnih sedišta. Grad izdvcaja pet puta više novca za klubove nego za  sportsku infrastrukturu.

Nakon što su završeni radovi na pripremi terena za kupališnu sezonu u SRC Petnica UFK Valis trenutno izvodi radove na Studentu. „Taj teren se dosta koristi i prosto je logično da dolazi do habanja i podloge i mobilijara pa tranutno farbamo koševe, popunjavamo podlogu, iscrtavamo linije. Očekujem da će radovi biti brzo završeni i da će teren brzo biti u upotrebi“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.

image Inače Valis se stara o gotovo svim sportskim objektima u gradu, a izdvajanja za popravke i održavanje uopšte su neminovna. „ Sada ćemo zameniti baš na Studentu oko 50 sedišta koja su dotrajala što zbog snega i mraza ove zime što zbog sunca prošle godine jednostavno su ispucala. Za sada razmatramo ideju da ih komoletno zamenimo nekim izdržljivijim materijalom, recimo drvenim klupama. Naravno da će tu kasnije biti potrebno farbanje i održavanje , ali bi svakako bile izdržljivije“, kaže Mijailović.

image UFK “Valis“ stara se o halama „15. septembar“ i „Student“, dva fudbalska stadiona na Pećini i Petom puku i SRC Petnica.Direktor „Valisa“ kaže da je najstariji objekat Hala sportova koja je izgradjena 1972 godine, potom slede SRC Petnica pa Peti puk, a medju njima je i stadiona na Pećini. „Što je objekat stariji sve je više novca potrebno za održavanje, to je i logično. U prošloj godini smo za održavanje potrošili 11 miliona , 6 miliona grad , 5 miliona Ustanova“, kaže Mijailović.

image Sve ukupno računajući s obzirom da je osnivač Ustanove grad , može se zaključiti da je grad u prošloj godini izdvojio pet puta više novca za funkcionisanje sportskih klubova koji koriste pomenutu sportsku infrastrukturu nego za same sportske objekte. Samo KK metalac koštao je grad koliko održavanje svih sportskih objekata zajedno. Logično pitanje koje se može postaviti jeste gde će svi ti finansijski održani klubovi uopšte igrati i trenirati za recimo deset godina?

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.