Pokret:Traži se organizator Gastrofesta 2017

imagePokret Dosta je bilo u Saopštenju za javnost postavlja pitanje kome su zakupci tezgi uplaćivali novac za zakup , ali I ko je zapravo organizator Gastro festa? Saopštenje prenosimo u celosti:

 

“Na nepravilno i nezasluženo deljenje novca iz budžeta grada Valjeva za organizovanje turističkih manifestacija koje imaju svrhu promocije turističkih,  kulturnih i privrednih potencijala grada Valjeva smo ukazivalii ranije. Da su naše sumnje bile opravdane pokazala nam je i ovogodišnja manifestacija “Gastofest 2017”.
Na novogodišnjem koktelu koji je organizovao Gradonačelnik Valjeva ta je manifestacija napomenuta kao veoma uspešna i značajna. Iz tog razloga, kao i iz izveštaja Komisije za stručnu procenui izbor projekata privredno-turističkih manifestacija koja je ocenila projekat Gastrofesta poraz ličitim kriterijumima i prioriteti masa 137 poena od maksimalnih 140, iz budžeta grada je za ovu manifestaciju izdvojeno 200.000,00 dinara.
Ovogodišnji Gastro fest odradila je Turistička organizacija Valjeva – prijave izlagača, postavljanje i zakup tezgi.  Kao i uvek, traljavo, tako da su izlagači od dva plaćena dana dobili jedan, a neki ni za taj jedan nisu dobili tezgu. Ispostavilo se da niko u TO Valjeva nije odgovoran, da su oni samo podrška i da je novac uplaćen na račun nekog Udruženja preduzetnika, zato što je organizator fizičko lice. Zakup tezgi koje je postavila TO Valjeva se plaćao 500,00 dinara podanu, ali ne na račun TO već na neimenovani tekući račun otvoren kod Alpha banke, samo sa svrhom uplate Gatrofest 2017. Komentar direktorke TO Valjeva Ane Marković je: “Šta će čovek, nema tezge”. E to se zove podrška.

 

image Osim najavljenog velikog broja učesnika, koji se ipak na kraju sveo na 10-ak ,nije bilo ni posetilaca. Predsednik komisije i pomoćnik gradonačelnika Saša Simić nije bio prisutan na Gastrofestu, a prema navodima lokalnih medija njegov predlog je bio da se manifestacija odloži, ali da to nije bilo moguće je rsu plakati i flajeri već odštampani. Nijedan primerak tog plakata nije viđen niti dostavljen medijima.
Interesuje nas ko je, na kraju, uopšte organizator  i kakav će biti izveštaj o manifestacij i i evidentnom fijasku iste. Zašto se komisija za koordinaciju organizacije sastala samo jednom? Šta je bio zadatak “Opšteg udruženja preduzetnika” i koga je predstavljao? I na kraju ko će poneti odgovornost za potrošen novac iz budžeta grada?
Ostaje nam samo da sačekamo organizovanje sledećih manifestacija koje su predviđene i gde već znamo sastave komisija za njihovo organizovanje i prošlogodišnje “rezultate.
Pokret “Dosta je bilo” Valjevo“ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.