Valjevo ispod proseka sa zaradama

imageValjevo sa zaradama i dalje ispod proseka Republike, pokazuju podaci Zavoda za statistiku. Standardno već najviše u okrugu zaradjuju Lajkovčani. Osečina ima trend rasta zarada.

 

Dok su zaposleni na Republici u aprilu u proseku primili 49 635 dinara neto u Valjevu je isplaćena prosečna zarada devet hiljada niža, 40 882 dinara.
Tradicionalno dobro poznato najveće zarade uvek beleže Lajkovčani gde je prosek u sitom mesecu bio 65 165 dinara. Ipak potpuno drugačije od prethodnih meseci u Osečini je takodje isplaćena veća zarada nego u Valjevu , u proseku 42 211 dinara neto. Ljižani su zaradili 30 747, u Mionici 35 232 dinara , a u Ubu 32 688 dinara .
Najviše novca i dalje se troši na hranu pa slikovito gledano za zaradu u Valjevu može da se kupi oko 200 kg paradajiza ili 60 kg mesa. Isplaćeni prosek dovoljan je da pokrije stanardno dobru konfiguraciju lap topa, nešto manji televizor i sl. Sve pod uslovom da ste zaista zaradili prosek koji statistika navodi i da ste plaćanje računa i obaveza prema državi ostavili za neki naredni mesec. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.