Prijem za valjevske vaterpoliste

imageGradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović priredio je prijem za Vaterpolo klub Valjevo Gorenje kako bi čestitao na postignutom uspehu u proteklom periodu.

Vaterpolisti VK Valjeva su zauzeli 5. mesto u Superligi Srbije, što otvara vrata za kvalifikacije za učešće u LEN kupu, regionalnoj ligi i ostalim značajnim takmičenjima.
„Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu i lično da uputim čestitke VK Valjevo na postignutom rezultatu i uspehu sa igračima većinom iz našeg grada. Želim da naglasim da je vateropolo ostvario jedan izuzetan rezulatat samim plasmanom u Superligu Srbije i ovaj klub je peti u državi , složićete se da je to izuzetan rezulatat tim pre što vaterpolo ranije nije bio tako popularan sport u Valjevu , ali ove godine to je sigurno naš najbolji sportski rezultat. Sam plasman omogućuje im da konkurišu i za regionalalnu ligu i ja ih pozivam da uzmu učešće u toj ligi jer grad će stati iza ovog kluba koji nosi ime našeg grada . Zaista želimo da VK Valjevo igra sa Kotorom , sa Merkurom iz Splita sa zagrebačkim klubovima, Šibenikom itd . To je jedan od dobrih načina da se ovaj sport afirmiše“, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović zahvalivši se direktoru Gorenja Borisu Pavčniku što je prepoznao potencijal ovog kluba i što je Gorenje prihvatilo sponzorstvo istog.
 Na podršci klubu zahvalio se direktor VK Valjevo Gorenje dr Zoran Jokić podsetivši da klub postoji tek 5,5 godina pri čemu je velika pažnja posvećena školi, odrastanju, roditeljstvu. „ Zahvaljući tada Omni centru uspeli smo da isfinansiramo drugu godinu postojanja , treće godine imali smo krizu koju smo prebrodili samo zahvaljući dvadesettrojici vlasnika malih i srednjih preduzeća  u Valjevu koji su nam pomogli prepoznajući naš trud. Tada su nas zaista dirnuli tim izdavajanjem sredstava, tada su budžetska sredstva bila mala , a naš plasman potom pobudio je pažnju Sportskog saveza grada i samog grada koji su prepoznali rad i pomogli nam da izadjemo na kraj sa finansijama. Na naše veliko zadovoljstvo kompanija Gorenje je prepoznala sve što radinmo na čemu smo im zaista zahvalni i prihvatila sponzorstvo.Mi imamo mnogo mlade dece i od početka pokrenuli smo značajan trenerski kolektiv i danas imamo šest licenciranih trenera“, rekao je Jokić.

image Jokić kaže da je zatečen ponudom gradonačelnika za igranje u regionalnoj ligi što jeste izazov za klub, ali da u slučaju da grad podrži njihov rad rado će prihvatiti takvu ponudu. On posebno ističe da je klub počeo od nule i da je u Statutru kluba navedeno da ukoliko dodje do propadanja kluba sva materijalna i nematerijalna sredstva koja nisu mala pripadaju gradu i UFKL Valis. „ Želeli smo od početka da svi znaju da smo deo ovog grada i da smo odgovorni i moralno i kulturološki i zato smo zahvalni gradu što nam je dozvolio da nosimo grab grada i ime po gradu Valjevu“, rekao je Jokić.
Direktor Boris Pavčnik čestitao je VK Valjevo na ostvarenom rezultatu. „ Gorenje kao društveno odgovorno preduzeće sponzoriše ove godine pet sportskih klubova u Valjevu posebno ponih u kojima učestvuje što više mladih i dece i klubova koji postižu ovakve rezultate kao vaterpolo klub. Sve čestitke i drago mi je što je Gorenje Vaš sponzor“, rekao je Pavčnik.
Prijemu kod gradonačelnika prisustvovao je i prvi trener kluba Jova Serafimović koji se zahavlio na lepim rečima što kako kaže samo govori da su napravili veliki rezultat u ovoj sezoni. „ Prvi put u istoriji ovog grada kada je vaterpolo u pitanju doveli smo ovde Zvezdu, Partizan , Šabac i što je najvažnije nismo se obrukali noseći ime ovog grada. Svi u klubu su zaslužni za to, a moram da kažem da smo posle Šapca najgledanija ekipa ovde u petnicii svi su zaslužni za to počev od uprave  koja je dobro radila svoj posao, trenerima koji su dali maksimum i igračima koji su to izneli na terenu , ali i sponzoru bez kog ne bi mogli ništa da uradimo i naravno Igoru Milanoviću koji me je pozvao da nastavim njegov rad u klubu“, rekao je Serafimović.
Na pitanje Vamedie postoji li potencijal za velika imena u vaterpolu koja će poteći iz Valjeva Serafimović kaže da je teško reći koliko je vremena potrebno za tako nešto, ali da je pre svega zato i došao u Valjevo. „ Mladje kategorije su perspektiva vaterpola već krajem juna imamo turnir gde ćemo da probamo da spojimo decu godišta čak do 2001 i 2002 da vidimo ko tu može da se priključi. Cilj nam je da napravimo reprezentativca naravno . Potencijal postoji, talentovane dece ima“, rekao je Serafimović.
VK Valjevo zahvalio se UFK Valis na izdvojenim terminima koje klub koristi na bazenu u Petnici   .

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.