Nije prošao predlog SPS-a-Žarko Kovač nije izabran

imagePredlog gradske vlasti da za člana Veća bude postavljen Žarko Kovač Skupština nije prihvatila. Ranije ostavku na mesto člana Veća podneo Nikola Radojičić.

 

Bez mnogo obrazloženja navodeći da su odbornici dobili biografiju Žarka Kovača , gradonačelnik Slobodan Gvozdenović predložio je da na mesto novog člana Veća umesto Nikole Radojičića koji je ranije podneo ostavku na to mesto bude izabran Žarko Kovač.
Tajnim glasanjem Kovačev izbor podržala su 24 odbornika što nije bilo dovoljno za njegovo imenovanje. naime glasalo je 40 odbornika dok je 24 bilo za , 14 protiv , a dva listića bila su nevažeća.  
Predlog imenovanja Žarka Kovača dolazio je od strane SPS-a , koalicionog partnera naprednjacima . Po rečima predsednika Skupštine Milorada Ilića glasanje za člana Veća može biti ponovljeno na narednoj sednici, ali ostaje činjenica da se dogodilo nešto što nije bilo očekivano. Naime, vladajuća koalicija broji 44 odbornika šro se u odnosu na potrebnu većinu od 26 može smatrati sigurnom većinom u parlamentu, ali očito da brojke koje ukazuju na sigurnost izvesno nisu pokazatelj prave vlasti.
Nakon ovakvog slučaja ostaju pitanja šta se to dogodilo danas na sednici, odnosno da li je većina pokazala da zapravo nije složna po pitanju kadrova i ne deli isto mišljenje? Dok su odbornici SPS-a glasali za ranije predloge koalicionog partnera više je nego očito da odbornici naprednjaka nisu raspoloženi za predloge svog koalicionog partnera.
Koliko će i na koji način današnje dešavanje u Skupštini grada uticati na dalje funkcionisanje koalicije ostaje da se vidi.
Žarko Kovač inače je odbornik LDP-a koji se u Skupštini obreo zavaljujući izlasku u koaliciji  Tima za Valjevo koju su u izborima činili DS, SDS i LDP. Kovač je u prethodnom sazivu bio na mestu zamenika gradonačelnika. Nakon što je zbog odlaska u penziju Stanka Terzića mesto pomoćnika gradonačelnika ostalo nepopunjeno u novembru prošle godine moglo se čuti da će ga na tom mestu zameniti Kovač. Ipak to se nije dogodilo.
S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.