Odbornicima stigle preteće SMS poruke

imagePred valjevskim odbornicima je danas još jedna sednica Skupštine grada . Po saznanjima Vamedie pojedini odbornici dobili su poruke upozorenja da prva tačka dnevnog reda ne sme proći.

Valjevski odbornici danas će razmatrati osam tačaka dnevnog reda medju kojima je i prva koja se odnosi na ponavljanje izbora Žarka Kovača na mesto člana Gradskog  veća.
Naime na prethodnoj sednici predlog SPS-a da Nikolu Radojičića koji je sa mesta člana Veća premešten na mesto pomoćnika gradonačelnika , zameni Žarko Kovač koji je u prethoodnoom sazivu bio zamenik gradonačelniku Stanku Terziću, nije prošao. Odluka vrha vlasti kako se još tada moglo čuti, bila je da će izbor biti ponovljen.
Kako Vamedia saznaje od pojedinih odbornika krajem prošle nedelje na njihoove  mobilne telefone  stigao je SMS sa njima nepoznatog broja u kome se navodi upozorenje da prva tačka, oodnosno Kovačev izbor ne sme proći.
„Pa naravno da su ljudi uznemireni kada dobiju takvu poruku u kojoj im se preti, a nekima pominje i porodica. To znači da se vrši pritisak i metodom zastrašivanja pokušava izvršiti uticaj na najviši gradski organ Skupštinu grada. Neko je zarad nekih verovatno svojih interesa otišao toliko daleko da sebi daje za pravo da donoosi odluke umesto Skupštine i onih koje je narod izabrao da ih u njoj predstavljaju”, kaže jedan od odbornika.
Poslednji takav način pritiska na odbornike zabeležen je 2014. godine pred sednicu na kojoj je smenjen predsednik Skupštine , a izabrana druga vladajuća većina.
Koliko su poruke zastrašivanja imale efekta na odboornike koje čeka  tajno glasanje biće vidljivo već od 10 sati kada počinje sednica Skupštine.

S.V.   

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.