Maja Videnović : Kritika rada, a zaštita ljudskih prava

image„Demokratska stranka uvek će i na svaki način zaštititi Anu Brnabić kada su joj ugrožena ljudska prava , ali će ujedno biti i najveći kritizer njenog rada“, izjavila je Maja Videnović narodni poslanik Demokratske stranke.

Redovna praksa narodnih poslanika DS-a i rukovodstva stranke je obilazak GO u svakom gradu Srbije i razgovor sa gradjanima kako bi njihove probleme kao narodni poslanici mogli da pretoče u predloge na sednicama Skupštine, rečeno je u uvodnoj reči prilikom posete narodnog poslanika Maje Videnović GO DS-a.
„ Mi zaista pokušavamo i dajemo stalne predloge, ali su oni najčešće gluvi na nato. Samo neki od primera naših predloga kao što su da kradja beba bude krivično delo koje nezastareva i predlog zakona o mladima kojima im se omogućava zapošljavanje jednostavno nije prošao. Nisu imali sluha za njih. Za stranačke aktiviste ima mesta, a za mlade ljude nema mesta. Ja sam takodje tražila ukidanje privremene zabrane zapošljavanja jer ona nije ni privremena s obzirom na to koliko već traje. Mi smo glas gradjana Srbije i nikada nećemo odustati od borbe za prava gradjana“, rekla je Videnović.
Ona se u obraćanju medijima osvrnula i na činjenicu da u Srbiji postoji televizija koja svakog ko se usudi da govori protiv lika i dela predsednika Vučića, ranijeg premijera u potpunosti satanizuje. REM ne reaguje, a Srbija ćuti iako vidi šta se dešava.  „ To je privatna televizija, to je glasilo vladajuće stranke, to je vlasništvo tabloida gde svako ko se ususdi da misli ili govori drugačije biva na najmonstruozniji način podvrgnut progonu“, kaže Videnović.
Za novu mandatarku poslanica kaže da će DS uvek zaštiti njena ljudska prava i boriti se protiv onih koji govore na taj način , ali i da će ujedno biti najveći kritizeri njenog rada. „ Ona je baš na toj televiziji izjavila da će njena vlada i rad biti vlada kontinuiteta. To je nedopustivo i DS će nastaviti da se bori protiv takvog kontinuiteta koji urušava Srbiju.  Suštinski ovo je peta Vučićeva vlada,  a videli smo ponovo šaradu i oko njenog izbora. Ona kaže da je predsednik Vučić njen mentor što je nedopustivo jer nije ustavno da predsednik ograničava prostor rada jednog premijera. Mentor koji je učinio sve da se danas ovo društvo guši u besparici i agresiji“, kaže Videnović.

image Na pitanje Vamedie da li je moguće očekivati neke nove parlamentarne izbore naredne godine Videnovićeva se osvrnula na poguban kontinuitet politike: „Ko god da bude u toj novoj vladi oni će biti nastavak jedne pogubne politike.Mi pet godina već živimo u jednom vanrednom stanju , ajedina redovna stvar su vanredni parlamentarni izbori. I mi na takve spekulacije nećemo da se osvrćemo jer izbori će biti , na žalost, kada jedan čovek odluči, on je postao i tužilac i policajac i sudija i mi živimo u zemlji u kojoj se samo rečima jednog čoveka veruje“.
Vamedia je zatražila i komentar vidjenog stanja u Srbiji i ocenu utiska o centralizaciji Srbije, s obzirom da je sadašnja mandatarka bivši ministars lokalne samouprave. „ Najmanje kritika se čulo na njen rad, a čulo se mnogo drugog. Upravo pitanje centralizacije je pitanja onoga što je  Brnabić radila prethodnih godinu dana.  Kada vidimo te rezultate vidimo da su lokalne samouprave osiromašile i njena politika je dovela do toga da budžeti svih gradova i opština su smanjeni. To je uzeto od gradjana i Valjeva i drugih gradova ostavljajući vas da ne možete da popravite vrtić i Dom zdravlja recimo. To je ta pogubna politika“, rekla je Videnović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.