DS traži ostavke i vanredne izbore u Valjevu

imageDemokratska stranka podsetila je javnost da se slična afera kao poslednja sa hapšenjem nikada nije dogodila u Valjevu što je razlog i za podnošenje ostavki i raspuštanje parlamenta.

Predsednik DS-a u Valjevu  Slobodan Pavlović informisao je valjevske medije da će dnas na sednici Skupštine stav DS-a biti da trenutna situacija jasno vodi ka novim izborima u Valjevu.„DS je na početku rekao da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno i to zaista mislimo. Očekivali smo od predsednika Skupštine da nas predsednike svih odborničkih grupa pozove i da vidimo šta je top što od odluka moramo da donesemo , a onda da raspustimo ovu Skupštinu. I potom da idemo na vanredne izbore jer mislimo da je vreme za njih“, rekao je Pavlović.

Kao najvažniji razlog Pavlović vidi aferu hapšenja, ali i činjenicu da se ponovo glasa o izboru Žarka Kovača iako on već jednom nije izabran.„Pa sva ova dešavanja jasno nas navode na to bez obzira što opet kažem niko nije kriv dok se ne dokaže krivica. Mi saosećamo sa njihovim porodicama i svim tim ljudima , nije to lako. To su strašne stvari koje se dešavaju. Sutra je jedna od tema izbor Žarka Kovača, a po nama to nije tema jer Žarko Kovač prošli put nije izabran. Je li to nova koalicija LDP, SPS SNS , šta se dešava? To je nama prilično nelogično. Pa LDP je glasao našeg kandidata, a sada vidimo ide izbor Kovača. To su neke ozbiljne nelogičnosti“, kaže predsednik GODS.
Odbornik Milka Erić Vasiljević pak smatra da je neophodno da se nakon ovakvog dogadjaja podnesu ostavke. „ Ja se ne sećam da se nešto makar i slično ovome desilo u Valjevu i mislim da je pre svega moralno da se podnese ostavka jer ovo je zaista bruka za nosioce vlasti“, rekla je Erić Vasiljević.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.