Ove nedelje spuštanje balona

imageTokom ove nedelje balon na bazenu u Petnici biće spušten čime će praktično zimska sezona kupanja biti završena. Bazen će ponovo otvoriti svoja vrata za kupače u letnjoj sezoni od 1. juna. .

Spuštanje balona na bazenu u Petnici biće realizovano tokom ove nedelje.”Ove sezone prihod od karata iznosio je 540 000 dinara, ali su zato rashodi značajniji. Naime za struju smo izdvojili 2,9 miliona dok je gas koštao 4,8 miliona dinara. Ove zimske sezone nešto više smo izdvojili za gas jer su bili veliki mrazevi, a inače potrošnja struje na mesečnom nivou se kreće od 350 do 380 000 dinara“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.
Po okončanju spuštanja balona u Petnici će početi radovi na pripremi letnje sezone u celom kompleksu , a neki od njih koji su bili predvidjeni za ovu godinu već su i završeni.
„ Plastifikacija bazena dečijeg i neplivačkog je gotovo završena tako da su nam sva gtri bazena sada plastificirana , to je ono što smo i najavili nakon plastifikacije olimpijskog bazena. Izgradnja terena za mali fudbal , terena za basket takodje, a ostalo nam je još dečije igralište koje je takodje u planu”, navodi Mijailović.
Programom rada Ustanove za ovu godinu u SRC Petnica predvidjena je pored navedenih aktivnosti i rekonstrukcija dezo barijera, automatizacija hlorne stanice , zamena filterske ispune , izrada drenažnih kanala na delu bivšeg terena za mini golf.

image „ Ukupan budžet za sve investicije , misli se na sve objekte koje održava Valis je 11 miliona dinara , toliko je grad opredelio. Samo plastifikacija ova dva bazena koštala je 5,7 miliona dinara. Tu su naravno kad je SRC Petnica u pitanju i svi oni manji radovi , popravke i sve ono što je neophodno uraditi i pripremiti za početak letnje sezone i što se inače radi svake godine. Na žalost prihodi od zimske sezone ne mogu da pokriju troškove, i ozbiljniji prihodi ustanove zapravo dolaze od letnje sezone i Petnice”, kaže Mijailović.

Na sednici Skupštine  ponovo se mogla čuti priča i predlozi o uključivanju dece školskog uzrasta u zimsku kupališnu sezonu , a Vamedia je već izveštavala o tome da je sa direktorima škola održano više sastanaka na ovu temu. Dok grad daje konstruktivne predloge o učešću u prevozu dece i posebnim simboličnim cenama za djake , škole iz nekog njima poznatog razloga i dalje oklevaju. Balon i zimska sezona ne donose prihode jer svaki klub koji ga koristi ne plaća apsolutno ništa ni gradu ni Valisu. Istovremeno ovi klubovi, kao i svi sportski klubovi u Valjevu, dobijaju pored besplatnog korišćenja objekata i novčana sredstva za njihovo funkcionisanje.

S.V.      

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.