Ilić penzioner?

      Нема коментара на Ilić penzioner?

imageU aprilu mesecu uslov za odlazak u penziju ispunio je predsednik Skupštine Milorad Ilić. Po zakonu Ilić može ostati predsednik Skupštine , ali bez zarade od 80.199,80 dinara.

Dugogodišnji funkcioner SPS-a i svojevremeno u dva mandata predsednik Opštine Valjevo Milorad Ilić u aprilu je ispunio uslov od 65 godina za odlazak u penziju. Ilić je trenutno na funkciji predsednika Skupštine sa zaradom od 80.199,80 dinara i službenim automobilom na raspolaganju.
Za vreme svoje bogate karijere Ilić je uglavnom zauzimao mesta funkcionera i rukovodilaca. Rođen je 1952. godine. Po profesiji je advokat. Član je Socijalističke partije Srbije i bio je član Glavnog odbora stranke.Bio je predsednik SO Valjevo u dva mandata od 1992. do 2000. godine. Bio je kandidat SPS-a za gradonačelnika na izborima 2008. Nakon izbora 2008. godine postavljen je na mesto pomoćnika ministra za infrastrukturu u sektoru za drumski transport.

Postao je član UO „Jablanica“ posle privatizacije te firme 2006. godine. Krajem marta 2011. priveden je zbog sumnje da je sa još šest osoba oštetio Jablanicu za dva miliona evra, ali mu je posle nekoliko dana ukinut pritvor.
U oktobru 2014. godine imenovan za pomoćnika gradonačelnika Valjeva za vreme mandata gradonačelnika Stanka Terzića.

Ilić je upravo pored Terzića, jedan od ljudi koji je veći deo svog radnog veka proveo na nekom funkcionerskom mestu , a u javnost je svojevremeno bila obaveštena da je i vlasnik jedne od spornih kućica TO Valjevo na Divčibarama, a poslednja afera bila je vezana za neplaćanje računa za vodu i dug koji mu je potom bio otpisan. Valjevska javnost istorvremeno je bila informisana da je zarada ovog funkcionera od 80 000 dinara svakako dovoljna za redovno izimrivanje gradjanskih obaveza. Po saznanjima Vamedie u Gradskoj upravi, Ilić uglavnom i ne živi u Valjevu poslednjih godina.
Ilić može ostati na mestu predsednika Skupštine ukoliko takav dogovor budu imale vladajuće stranke, ali po zakonu neće moći da se nada plati, koja nija mala.
Svojevremeno je u statusu penzionera dužnost predsednika Skupštine obavljao i sadašnji poslanik SNS-a Mihailo Jokić , ali isključivo bez zarade i beneficija, na čemu je sam Jokić insistirao. Ukoliko Ilić odluči da se povuče sa ovog mesta, novi predsednik Skupštine mora biti biran iz redova odbornika.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.