Idu konkursi za direktore

imageGrad Valjevo raspisaće konkurse za izbor direktora u javnim preduzećima Toplana, Vodovod i Vidrak. Aktuelni direktori su trenutno u statusu vršilaca dužnosti.

 

Skupštinskom odlukom na mesto direktora u javnim preduzećima prošle godine imenovana su lica  u statusu vršilaca dužnosti. Shodno zakonu status vršioca dužnosti ne može trajati koliko i imenovanje po održanom konkursu pa će grad u najskorijem vremenskom roku raspisati konkurs za pomenuta mesta direktora. Istom odlukom po objavljivanju konkursa biće oformljena komisija koja će odlučivati o kandidatima. Odredjene su i reference koje lice mora posedovati po pitanju stručne spreme i ostalih veština, ali i odredjena ograničenja.
Uvodjenje konkursa za izbor direktora svojevremeno je bila transparentna najava o tome da će se upravo na ovaj način sprečiti partijsko kadriranje te i da će prednost imati stručnost ispred politike. Kada su u pitanju pomenuta mesta trenutno ih zauzimaju u odnosu jedna prema jedan,  partijski nameštenici SPS -SNS , a izuzetak je Zoran Stepanović , direktor JKP Toplana koji nije član nijedne partije.
Ako je verovati dosadašnjem iskustvu i sprovodjenju odluke o konkursima koja je uvek politička , a ne stručna novi direktori bi zapravo mogli stari direktori koji će sada biti imenovani na četiri godine.    
Iz kog razloga na sednici Veća nije doneta odluka o konkursu za mesto direktora u JP Kolubara za sada nije poznato. Dragan Živanović sadašnji direktor ovog preduzeća takodje je u statusu vršioca dužnosti.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.