Grad Valjevo na Poslovnom forumu „Srbija-Ukrajina“

imagePomoćnik gradonačelnika grada Valjeva i potpredsednik Saveta za privredna kretanja Miroslav Pimić i šef Odseka za informisanje i protokol Marijana Jevtić, učestovali su kao članovi delegacije grada Valjeva, a u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, na Poslovnom forumu „Srbija-Ukrajina“ koji je održan juče u Novom Sadu u Privrednoj komori Vojvodine.

O mogućnostima saradnje između srpskih i ukrajinskih privrednika, o privrednim potencijalima dve zemlje, kao i o mogućnostima potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom, govorili su NJ.E. Oleksandar Aleksandrović, ambasador Ukrajine u Srbiji, Valerij Кorolj, potpredsednik Privredne komore Ukrajine, Vladimir Ribić, predstavnik Privredne komore Ukrajine u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije kao i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.
Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Miroslav Pimić razgovarao je ovom prilikom sa privrednicima iz Ukrajine o mogućnostima saradnje sa privrednicima iz Valjeva. U razgovoru sa NJ.E. ambasadorom Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovićem, pomoćnik Pimić je istakao da je u interesu grada Valjeva da uspostavi ekonomsku saradnju sa gradovima u Ukrajini, a u skladu sa inicijativom da se potpiše Sporazum o saradnji sa ukrajinskim gradom Кamjanec-Podiljski.
Poslovni forum u Novom Sadu okupio je preko 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije koji su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima saradnje u oblasti proizvodnje i trgovine poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i poljoprivredne mehanizacije. Na forumu je učestvovao i predstavnik valjevske firme AD „Кaolin“.

image Nakon Poslovnog foruma, održani su bilateralni susreti ukrajinskih i srpskih kompanija u organizaciji Evropske mreže preduzetništva „AgroB2B 2017“ na Novosadskom sajmu, na kome je učestvovala i firma iz Valjeva „Malina impex“. Menadžment ove valjevske firme ovom prilikom uspostavio je kontakte sa ukrajinskim privrednicima, koji su zainteresovani za saradnju i kupovinu proizvoda firme „Malina impex“.
Poslovni forum u Novom Sadu rezultat je uspešno održanog foruma u Кijevu prošle godine u oktobru, koji je okupio preko 100 srpskih i ukrajinskih preduzeća.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.