Dok se čeka privatnik samo Vidrak kosi

imageKošenje trave u Valjevu je uveliko počelo. Zbog kašnjenja tendera kojim se bira privatni izvodjač JKP Vidrak trenutno kosi travu i na površinama koje po rasporedu treba da pripadnu privatnom izvodjaču. Programom košenja Vidraku pripao uži centar grada i Divčibare.

 

Grad Valjevo ove godine uvodi privatnog izvodjača radova na poslovima zelenila odnosno košenja trave. Juče je konačno zavrđšen tender za izbor izvodjača , ali ugovor sa izabranim još uvek nije potpisan jer se čeka da prodje rok žalbe. „ Prekasno dolazi taj tender i mi ne možemo da čekamo uvodjenje privatnog izvodjača radova već smo odavno počeli košenje trave. Primera radi programom je predvidjeno da privatni operater kosi travu u Brankovini , ali smo top morali mi da odradimo jer u Brankovini je svečanost povodom dodele desankine nagrade i svakako nismo mogli dozvoliti da gradjani ne mogu da prodju. Ista je situacija i sa koritima reka koje sada kosimo , a po programu ne pripada nama. Gradjani moraju da znaju da Vidrak više ne održava sve zelene površine“, kaže direktor JKP Vidrak Sladjana Marković.
Privatnom operateru po programu košenja trave pripada: Uzun Mirkova ulica, Žarka Vasiljevića, Bulevar Palih boraca, Vladike Nikolaja, Majora Ilića, Prve brazde, naselje 27 novembar, Peti puk, Vojvode Mišića ulica, Jovana Dučića, Kula Nenandovića, Novo Valjevo, Kolubara II, Brankovina, brdo Vidrak, Pećina.

 

image   „ Mi zaista nismo mogli da čekamo i kosili smo gde smo mogli da stignemo već i sada je košenje u toku , primera radi evo Kula Nenadovića , ide Noć muzeja i to mora biti uredjeno i pokošeno , a rok za žalbu neće proći do toga datuma ugovor neće biti potpisan i ako mi ne pokosimo nema ko to da uradi. Poseban problem su vodotokovi gde je vodoprivreda izabrala više izvodjača , niko ništa ne kosi , a gradjani se žale na nas , a mi nismo nadležni. Ljubostinju smo uredili , sada i korito Kolubare , a to nije naš posao“, objašnjava Markovićeva.

 

image Za nadzor nad vodotokovima trebalo bi da bude odgovorna vodoprivreda jer je i raspisivala tender i izarala više izvodjača u zaisnosti od vodotoka, ali za sada nema njihove reakcije pa se po svemu sudeći gradjani žale na pogrešnu adresu. Neke od žalbi  opet pogrešno adresiranih stigle su iz naselja Peti puk. „ To ne održavamo više mi. Potpuno razumemo gradjane iz svih blokova i već smo kosili gde je bilo moguće, ali neko će biti plaćen za to , a ne Vidrak. Mi ne možemo posle da fakturišemo gradu te površine jer ne pripadaju nama. Činimo sve da trava bude pokošena dok privatni operater ne počne sa poslom“, kaže Markovićeva.
Po ranijim najavama za nakanadu privatnom izvodjaču grad će izdvojiti do 8 miliona dinara.
S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.