Brutalno pretučen i ostavljen na ulici

image„Moj brat je pretučen i u teškom je stanju u Beogradu“, rekao je u pismu Vamediji Stefan Drakulić. O celom slučaju obaveštena je i policija.

Priča o Stefanovom bratu Milošu, speleologu, počinje u petak uveče kada je po verovanju porodice pretučen. Vest o bratovljevom nestanku zatekla ga je u subotu ujutro na Tari jer je angažovan u Gorskoj spasilačkoj službi.
– Zvao sam ga ,ali se nije javljao na telefon.Oko 10 časova otac me je ponovo zvao i rekao da ide u bolnicu, jer ga je policija obavestila da je Miloš primljen u pijanom stanju. Dva sata kasnije, međutim, dobijam informaciju da su mog dve godine starijeg brata hitno transportovali u Beograd, na neurohiruršku kliniku, zbog teške povrede glave – priča 22-godišnji mladić.

Miloš,je porečima njegovog brata, u petak uveče  izašao da se vidi sa prijateljima. Poslednju informaciju koju porodica ima jeste da je sa njima popio dvolitru piva i da su se rastali u 23 sata.

– Brata je oko 1.40 u blizini pivnice „Medved“ u Pop Lukinoj ulici, kako leži na trotoaru, videla jedna devojka koja je pozvala hitnu pomoć. Sanitet koji je stigao na lice mesta, međutim, nije ga pronašao. Sledeći poziv hitna dobija u 3 časa, kada brata, oko 50 metara dalje od pivnice, u neosvetljenom prolazu, pronalazi jedan mladić i tek tada mu se ukazuje pomoć. Miloš je bio bez patika, pantalone i donji veš su mu bili puni zemlje, bio je dezorijentisan i polusvestan – kaže Drakulić dodajući da su u bolnici najpre zaključili da je njegov brat pijan, pa je smešten na odeljenje gastroenterologije.

Nakon štoje otac obišao Miloša naložen je skener i ustanovljeno je da postoji veliki krvni podliv zbog čega je prebačen u Beograd.
– Lekari u Beogradu kažu da je takva povreda mogla nastati samo od jakog udarca tupim predmetom, ne od pada. Zato mislimo da je pretučen, a potom i odvučen do mračnog prolaza, pošto je imao i veliku masnicu na butini i brojne ogrebotine po rukama. Čuli smo i od jednog sugrađanina, koji živi u blizini, da je oko 1 sat posle ponoći video grupu od 5-6 tinejdžera kako se svađaju i galame. U petak veče na subotu u noć u Valjevu su grupe maturanata slavile završetak škole, tako da je moguće da je i među njima počinilac. Policija vodi istragu i nadamo se da ćemo znati istinu – kaže Stefan.

Miloš više nije u životnoj opasnosti, ali zbog vrlo teške operacije i same povrede još uvek nije u stanju da ispriča šta se dogodilo .
„Nije prepoznao ni mene ni oca kad smo ga posetili“, kaže Stefan za Vamediu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.