Tri državne medalje

imageU Somboru je  održano Prvensvo Srbije za kadete u rvanju grčko-rimskim stilom, gde su rvači valjevske Mladosti osvojili tri medalje. Najuspešniji je bio Strahinja Đermanović u kategoriji do 85 kilograma, kome je u finalu sa Simovićem iz Kragujevca izmaklo zlato.

Mladi Valjevac je dva puta ove sezone pobeđivao Kragujevčanina, ali mu je u finalu državnog prvenstva falilo sportske sreće, naročito kada je krajem prve runde nesmotrenošću dozvolio protivniku da preokrene rezultat. Na putu do finala Đemanović je sdavladao Gluščevića iz Sombora i Pintera iz Sente, kome se revanširao za poraz na „Trofeju Beograda“. Plasmanom u finale državnog prvenstva, Đermanović je ostao u konkurenciji za odlazak na Evropsko prvenstvo za kadete, koje će biti održano u Sarajevu. 
Ilija Lazarević (-76kg) i Lazar Gavrilović (-100kg) osvojili su treća mesta , ali su propustili priliku za plasman u finale. Lazarević je poražen od Nikole Simovića iz Kragujevca, koga je uspevao da pobedi u prethodnim mečevima, pa se sa dve pobede i jednim porazom morao zadovoljiti bronzom, dok je Gavrilović pružio žestok otpor šampioni Čermaku. Valjevski teškaš uspeo je krajem prve runde da se približi na jedan poen zaostatka (5:4), ali nije imao snage za preokret u nastavku. Četvrti valjevski rvač koji je nastupio na prvenstvu države bio je Saša Nedeljković u kategoriji do 69 kilograma, gde je u jedinom meču poražen od Gudovića iz beogradskog Radničkog, najviše zahvaljujući manjku iskustva.
Tri državne medalje u kadetskom uzrastu predstavljaju odličan rezultat, i može se očekivati da valjevski rvači, ukoliko ovako nastave, ponove podvig od prošle godine kada je osvojeno 15 državnih medalja u svim uzrastima. Naredno takmičenje je državno prvenstvo za juniore u Kanjiži narednog vikenda, na kome bi niz osvajanja medalja mogao biti nastavljen.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.