ŽOK Srbijanka 014 maksimalna i na kraju sezone

imageValjevke su na oproštaju od ove sezone bile maksimalne i sa 3:0 više nego ubedljivo savladale ekipu Malog Zvornika, koja će kao poslednjeplasirana sledeće godine nastupati u nižem rangu takmičenja. Valjevke su i ovoj utakmici potvrdile da su pred kraj sezone bile u dobroj formi i šestom pobedom u poslednjih sedam utakmica obezbedile opstanak u Drugoj ligi Centar, na kraju zauzevši deveto mesto.

Od samog početka su Valjevke krenule silovito jakim servisima, odličnim napadima Srećković i Maksimović i juče više nego raspoloženom Nenadović sigrnim koracima su grabile ka pobedi. Jedino je došlo do malog pada u igri početkom trećeg seta gde su gošće povele ali su domaće serijom servisa Nenadović preokrenule i privele utakmicu kraju.
Na kraju ostaje upisano 9 pobeda ŽOK Srbijanke 014 i 11 poraza, u novom sistemu igranja koji su osmislili a koji i nije za neku pohvalu Valjevke su zauzele 9 mesto na tabeli od 12 ekipa, nije loš rezultat imajući u vidu da se ekipa menja svake godine i da na početku nove sezone ekipa ostaje beć nekoliko igračica iz startne postave kao što će to biti slučaj i ove sezone. Ova utakmica je bila poslednja u dresu ŽOK Srbijanke014 za nekoliko devojaka, a kako će izgledati sastav za sledeću sezonu videćemo početkom Avgusta meseca kad počnu pripreme.
Kadetkinje ŽOK Srbijanka 014 i pored ubedljive pobede nad ekipom OK Proleter (Loznica) 3:1 (25:14, 20:25, 25:18, 25:11) nisu uspele da izbore plasman na Državno prvenstvo pošto su zauzele drugo mesto u Regionalnom prvenstvu iza ekipe ŽOK Železničar (Lajkovac) pored istog roja poena, pobeda i poraza ali sa dva seta više izgubljena su propustile priliku da iskuse igranje utakmica protiv najjačih ekipa u državi.
Pionirke Srbijanke 014 je pobedom u poslednjem kolu u gradskom derbiju i zvanično obezbedila osvajanje titule prvaka Kolubarsko-Mačvanskog regiona. Valjevke su ove sezone bile dominantne tokom celog takmičenja i sa 23 pobede iz 24 utakmice i sa samo 10 izgubljenih setova izborile mesto medju 12 najboljih ekipa na Prvenstvu Srbije za pionirke.
Valjevke sledećeg vikenda učestvuju na jakom turniru u Obrenovcu u sklopu priprema za Državno koje će biti od 05.-07.05.2017, domaćin još nije odredjen.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.