Završen parking kod Europroma

imageZavršena je izgradnja parkinga kod Europroma na reci Gradac. U narednom periodu uslediće asfaltiranje još 60 metara Ulice Prve brazde.

Nakon sanacije pešačkog mosta kod nekadašnje Vidre na reci Gradac, u toku su još radovi na izgradnji gabionske brane koje izvodi preduzeće Erozija pri čemu će voda ponovo biti vraćena u jaz i ponovo biti oformljen ribnjak. U nameri da se obale reke Gradac urede, grad je inicirao i izgradnju parkinga kod Europroma na Gradcu. „ Evo taj parking je završen i ima 15 mesta. Za sada se ne naplaćuje , a odluka o tome da li će se naplaćivati možda kasnije je na Gradu i preduzeću Vidrak. Činjenica je da smo ovde imali veliku gužvu , nije bilo pešacima moguće da prodju uopšte ovim delom i smatrali smo da iz bezbednosnih razloga izmedju ostalog moramo taj parking uraditi“, kaže načelnik odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

image U izgradjeni parking na kome će po Ugovoru koji treba da potpiše sa gradom dva mesta imati Europrom , grad je uložio 2,9 miliona dinara , a izvodjač radova bilo je preduzeće Autotransport . Trifunović njavljuje da će u narednom periodu pored reke biti novim asfaltnim zastorom presvučeno još oko 60 metara Ulice Prve brazde .
Kako su  na samom početku radova na izgradnji parkinga gradjani iz Ulice Prve brazde kao spornu činjenicu naveli izvedenu cev prema reci Gradac , a ispod samog novog parkinga , Trifunović kaže da je sada i potvrdjeno da meštani nisu bili u pravu tvrdeći da se radi o kanalizacionoj cevi. „ Ja sam i tada rekao da se radi o cevi koja odvodi kišnu kanalizaciju i ona je uradjena po principu prelivne cevi , odnosno da samo u slučajevima kada se nivo vode u cevima podigne na tu odvodnu cev višak vode kišnice bude odveden. Evo možete pogledati i sada da tu vode nema, ništa ne teče , a ne teče zato što to nije kanalizaciona cev već tu će voda ići samo kada pada kiša i to većeg obima. Možete se uveriti i sami da je cev potpuno suva. Cev je tu samo za slučaj kiše“, objašnjava Trifunović.

image

Kako se na konferenciji moglo čuti za avgust mesec predvidjeno je i  čišćenje Berkove brane za šta je grad izmedju ostalog opredelio do 10 miliona dinara.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.