Parkirajte se iza Gimnazije?

imageDok grad rešava parkiranje u Tešnjaru u samom centru grada uprkos apelima i medija i nadležnih traje parkiranje na mestima gde to ne bi trebalo da bude dozvoljeno.

 

Iako je i Vamedia u više navrata apelovala da se ne dozvoli parkiranje na behaton pločama i prolazu izmedju zgrada Gimnazije i Moderne galerije , takvi apeli nisu urodili plodom . Valjevski Gimnazijalci da b došli do škole i samog ulaza provlače se izmedju automobila koji su sada ne samo zaposeli pomenuti prolaz već samo školsko dvorište. Umesto da ovakvo ponašanje sankcioniše sama škola na improvizovanom parkingu vidljiva su i vozila profesora, odnosno zaposlenih u ovoj školi.
Svojvremeno je na ovom prolazu bila postavljena rampa koja se mogla obarati za potrebe dostavnih vozila , ali te rampe više nema . U Upravi saznajemo da taj prostor nije parking prostor i ne nalazi se u programu grada koji je zadužen za održavanje parkinga . U JKP Vidrak koj je zaduženo za naplatu parkiranja i iscrtavanje parkinga potvrdjuju da taj prostor nije u sistemu parkinga. Za uvodjenje ovog prostora u parkiralište neophodna je odluka grada na osnovu koje bi JKP Vidrak iscrtalo parking.

 

image Ipak kako slika kaže, parkiranje nikako ne bi moglo da bude dozvoljeno u samom dvorištu škole, iscrtavanja parkinga na behatonu nema.
Za sada nam ostaje da, ukoliko već niko ne reaguje na novonastalu situaciju, očito obavestimo gradjane da se parking tu ne plaća pa da se onda svi parkiraju . Djake bismo mogli da usmerimo na drugu stranu , odnosno na glavni ulaz u školu , a pomenuti prostor zauzmemo automobilima.

 

image S.V.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.