Grejanje do 26.aprila

imageGrejna sezona u Valjevu će zbog niskih temperatura potrajati do 26. aprila. Toplana najavljuje grejanje u toku celog dana. U deficitu sa ogrevom gotovo svi van daljinskog sistema grejanja.

„Do sledećeg utorka grejaćemo tokom celog dana, u utorak će biti isključeno od 11 do 16 časova, dok ćemo u sredu 26. aprila grejati samo u jutarnjim časovima. S obzirom na to da se u četvrtak očekuje toplo vreme, nadam se da će tada i za Valjevo biti završena ovogodišnja grejna sezona“, kaže direktor Toplane Zoran Stepanović.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju hladno vreme i temperature ispod 12 stepeni što je zakonski minimum kada je grejanje u pitanju. Ne treba zaboraviti da je ova grejna sezona počela znatno ranije nego što je to uobičajeno već 4 .oktobra umesto 15. oktobra, a razlog su bile takodje niske dnevne temperature.

Toplana ima dovoljno mazuta da završi ovu grejnu sezonu bez problema , a u velikom problemu je skoro 80% domaćinstava koja nisu na sistemu Toplane i greju se u sopstvenoj režiji jer su zbog izuzetno hladne zime zalihe ogreva gotovo potrošene.

„Već sam dokupio ogrev u januaru i tada drvo plaćao 5000 dinara po kubiku , računao sam da će to što sam kupio biti dovoljno ta dva kubika , ali neće , sad sa ovim temperaturama neće . Ložimo još od septembra“, kaže sugradjanin B. Krstić.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.