Dosta je bilo raspodele sredstava prijateljima i partijski podobnima

imagePokret Dosta je bilo najoštrije je na konferenciji za novinare , osudio napad na TVA plus i zatražio pravedniju raspodelu sredstava iz budžeta po pitanju projektnog finansiranja u brojnim oblastima. Na pomenutoj konferenciji posebno je bilo reči o dodeli sredstava po osnovu konkursa vezanog za kulturu i privredno turističke manifestacije.

„Osuđujemo napad na ekipu TV Valjevo plus  i očekujemo da primereno budu kažnjeni počinioci. Valjevski mediji su objhejktivni i nepristrasni za razliku od nacionalnih medija“, rekla je na konfernciji za novinare Snežana Spajić odbornica Pokreta Dosta je bilo.  
Po mišljenju Pokreta sredstva iz budžeta za sufinansiranje projekata u kulturi i privredno turističkih manifrestacija podeljena su po partijskom i prijateljskom ključu dok su pravila i kriterijumi izostali.

„Nepravedno veliki iznos je dat plesnom studiju Studio M za organizaciju sajma Difest na Divčibarama za koji je prošle godine iz budžeta izdvojeno 200.000 dinara a na tom sajmu je bilo par izlagača i nekoliko desetina posetilaca. I dok je za manifestaciju koja je prošle godine doživela potpuni fijasko ove godine dato pola miliona dinara , za SPREG koji je ove godine posetilo preko 17.000 ljudi i na kome je izlagalo više od 200 privrednika , sajam koji ima tradiciju dugu 14 godina i iz godine u godinu sve više posetilaca , izdvojeno je malo novca samo 100. 000 dinara čime je ovaj sajam ponižen. Najnepravednije je što ove godine nije izdvojen ni dinar za manifestaciju koja postoji više od 20 godina Dani gljiva za koju je prošle godine dato 50.000 dinara , a na njoj je bilo više od1000 gostiju iz cele Srbije“, kaže Spajićeva.

 

Spajićeva tvrdi da je situacija slična i sa projektima za kulturu.“ I tu je Studio M dobio 500.000 dinara. Očigledno je da se novac svih građana Valjeva daje članovima porodice i prijateljima. Primer je 280.000 dinara koliko je dato iz budžeta za projekat Danijele Padejski sestre člana Gradskog veća zaduženog za kulturu. Smatramo da je u ovom slučaju došlo do sukoba interesa i nepotizma“, objašnjava Spajićeva.

Pokret „Dosta je bilo“ smatra da je sekretar KUD Abrašević Branko Antonić smenjen bez ikakvog razloga i da je nedopustivo da se na takav način smenjuju oni koji su izabrani po konkursu.“On je bez ikakvog obrazloženja smenjen sa mesta sekretara KUD Abrašević , a na njegovo mesto na inicijativu gradske vlasti je postavljena prijateljica pomoćnika gradonačelnika Valjeva“, tvrdi odbornica Spajić.
Zbog svega navedenog Pokret zahteva od  gradskih vlasti i komisija koje oni formiraju da pare opredele za projekte koji razvijaju i prezentuju naš grad i od kojih će korist imati svi građani Valjeva , a ne samo partijski drugovi , uži krug prijatelja i porodica. 

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.