Vredne nagrade na konkursu za najbolje studentske timske radove

imageCentar za održiv lokalni i regionalni razvoj iz Šušeoke (COR) raspisao je konkurs za tri najbolja studentska timska rada u oblasti lokalnih budžeta, kako bi se podstakla participacija mladih i njihovo uključivanje u argumentovanu debatu o mogućim unapređenjima u upravljanju lokalnim javnim finansijama.

Studentski konkurs je jedna od aktivnosti u projektu „Trošenje lokalnih budžeta“ koju na teritoriji Kolubarskog okruga realizuje COR uz podršku Vlade SAD.Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od najvažnijih pitanja iz ove oblasti, a to je: „Kako povećati i efikasnije trošiti lokalne budžete – primer grada/opštine?“ (za primer se uzima jedna jedinica lokalne samouprave /JLS/ iz Kolubarskog okruga).
Konkurs se sprovodi u dve faze. U prvoj fazi, zainteresovani studentski timovi prijavljuju svoje radove, a konkursna Komisija sastavljena od relevantnih predstavnika društvene zajednice iz javnog, obrazovnog i poslovnog sektora, ocenjuje kvalitet pristiglih radova i proglašava tri prvorangirana studentska tima.
Dva prvoplasirana tima iz prve faze se kvalifikuju za završno trosatno takmičenje (druga faza) u kojem se, kroz javno predstavljanje svojih radova, debatu, odgovore na pitanja Komisije i završnu reč, dobija pobednik konkursa.
Za tri prvorangirana studentska tima na konkursu, predviđene su vredne nagrade.
Konkurs je otvoren za studentske timove od tri člana koji su:
1. Studenti (visokoškolskih institucija, ekonomskih i poslovnih usmerenja, sa sedištem na teritoriji Republike Srbije), koji imaju prebivalište na teritoriji Kolubarskog okruga pri čemu je najmanje jedan član tima sa prebivalištem na teritoriji jedne od 6 JLS (Valjevo, Ub, Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina) na koju se prijavljeni rad odnosi;
2. Nezaposlena lica koja su završila neku od visokoškolskih institucija iz tačke 1, pri čemu im od završetka studija nije prošlo više od tri godine (može samo jedan član tima).
Rok za dostavljanje radova je 20/05/2017. godine. Detaljnije o konkursu možete videti na veb adresi: http://www.cor.co.rs/index.php/sr/programi/97-lista-cor-obuka/233-20-mart-raspisan-konkurs-za-najbolje-studentske-timske-radove-sa-vrednim-nagradama

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.