Dodeljena priznanja i nagrade

imageNa Svečanoj akademiji povodom Dana grada Valjeva uručene su nagrade najboljim valjevskim djacima, nagradjeni su Valjevci koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažene rezultate i dodeljena priznaja ambasadorima Češke i Belorusije.

Da Valjevo ove godine posebnu pažnju posvećuje činjenici da se ove godine navršava 170 godina od rodjenja pisca Milovana Glišića svedoči podatak da je voditelj Svečane akademije upriličene povodom Dana grada bio glumac Ljubivoje Bube Marković upravo u ulozi Milovana Glišića. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović čestitavši svim Valjevcima Dan grada posebno se osvrnuo na najmladje Valjevce i dodelu nagrada upravo za njihove postignute rezultate. „ Oni su budućnost ovog grada i zato dodela nagrada upravo njima ima svoje posebno značenje“, re3kao je izmedju ostalog Gvozdenović . Posebne plakete i po 30 000 dinara dobilo je 14 učenika osnovnih škola i po 40 000 dinara za pet učenika srednjih škola u Valjevu koji su na kraju prošle godine bili djaci generacije u svojim školama.

image Nakon što je grad raspisao poziv za nominacije za nagrade grada u više oblasti , komisija je dala predlog o kome je odlučivala Skupština na poslednjoj sednici pa su nagrade danas uručene i
-preduzeću Vega , za rezultate u privredi
-Veroljubu Boškoviću za rezultate u oblasti poljoprivrede
-Jovanki Božić za rezulatate u oblasti obrazovanja
-Miroljubu Ivanoviću , za oblast nauke i inovacija
-Ivanu Bazrđanu za oblast stvaralaštva učenika i studenata
-dr Nikoli Simiću za rezultate u oblasti zdravstva
-leposavi Pirgić za oblast humanitarnog rada
-Milošu Smiljaniću za oblast umetnosti i kulture
-Tamari Salaški za oblast sporta.
Na ovoj svečanosti dodeljene su i dve specijalne nagrade za afirmaciju Valjeva, koju je dobio publicista Milorad Radojičić i za životno delo dr Dragiša Pavićević.
Pavićević je u svom obraćanju zahvaljujući se na uručenom priznanju govorio o dostignućima valjevske hirurgije i zapaženim rezulatatima u prethodnim godinama.

image Dobitnici ovih nagrada pored plaketa dobili su i po 50 000 dinara , dok su dobitnici specijalnih nagrada nagradjeni sa po 60 000 dinara.
Posebnu zhvalnost za sva ulaganja u grad Valjevo proteklih godina grad je iskazao ambasadi Češke čija je Vlada u proteklim godinama uložila 3,2 miliona evra u više različitih projekata. Ovo priznaje primila je ambasadorka Češke Ivana Hlavsova. Za postignuti dogovor o budućoj saradnji i iskazanu nameru o prijateljstvu grada Valjeva i Molodečna , posebno priznanje uručeno je i ambasadoru Belorusije Vladimiru Čuševu.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsednik IO SPS-a Branko Ružić, direktor Srbija voda Goran Puzović, dr Vlada Djukić državni sekretar u ministarstvu zdravlja i poslanik Dragomir Karić.

image

S.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.