Više od 150 učenika KO n medjunarodnom matematičkom takmičenju

imageU četvrtak 16. marta 2017. godine, u celom svetu održava se međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“. Podružnica matematičara Valjevo i matematičari u Kolubarskom okrugu uspeli su da u svojoj akciji popularizacije matematike uz sjajne rezultate učenika prethodnih godina, pojačaju interesovanje za ovo takmičenje.

Ove godine u valjevskim gradskim osnovnim školama, nekoliko prigradskih škola, Gimnaziji i Medicinskoj školi, takmičiće se učenici od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na takmičenju učestvuju i učenici iz drugih opština okruga.
Prošle godine, kada je 1450 valjevskih učenika uzelo učešće, osvojeno je 20 medalja i 90 pohvala.
Ovo takmičenje namenjeno je učenicima od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Na njemu učenici u celom svetu, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke, ali svako u svojoj školi.
Cilj samog takmičenja je povećanje interesovanja za matematičke i prirodne nauke, kao i razvoj logičkog i kombinatornog mišljenja uz korišćenja stečenih matematičkih i logičkih znanja. Zadaci na ovom takmičenju su veoma interesantni i slični zadacima koji se rešavaju na testovima inteligencije, a po nivoima težine dostupni su svim učenicima.
Društvo matematičara Srbije i Podružnica matematičara Valjevo će i ove godine prigodno nagraditi najuspešnije.
Sa ovolikim brojem takmičara Kolubarski okrug je ovog 16. marta pravo matematičko borilište i geografski deo Srbije u kome je procentnualno najveći broj učenika izašao na ovo međunarodno takmičenje. To je svojevrstan praznik matematike i nauke uopšte, u kome će pobediti najbolji, a uspeh postići svi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.