Škola spremna za septembar

imageBudžetom grada za 2017. godinu predvidjeno je 35 miliona za završetak škole u Brdjanima . Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da nakon radova koji su završni nema nijednog razloga zašto škola ne bi počela da radi već od prvog septembra.

Nakon što je prošle godine za septembar bilo najavljeno da će škola u Brdjanima, koja se gradi skoro dvadeset godina, konačno otvoriti svoja vrata djacima ispostavilo se da realizacija najave nije moguća. Radovi na ovom objektu nisu bili završeni.
„Taj objekat se gradi već previše dugo , na poslovima izvodjača radova za tih dvadeset godina bile su angažovane desetine različitih firmi,a videli smo da je sam tempo gradnje u velikoj meri diktirala politika. Da gradnja nije bila obustavljena početkom 2000. godine do sada bi taj objekat bio u funkciji , ali bilo kako bilo ostalo je još jako malo do završetka. Zato smo formirali jedan inženjerski tim koji će proveriti svaku stvar, svaku stavku u projektu i u realizaciji kako ništa više ne bi bilo prepušteno paušalnim procenama i tvrdnjama”, objašnjava zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Grad je za završetak svih preostalih radova u budžetu predvideo 35 miliona dinara , a za skupštinskom govornicom na opaske opozicije vezane za ponovna izdvajanja iz budžeta za ovu poziciju sam gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao : „ Taj objekat je na samom kraju , završava se . Hoćemo li sad da odustanemo od njega kad je ostalo tako malo? Završićemo ga”, rekao je tada gradonačelnik.

image Da odustajanja nema saglasan je i zamenik Jeremić koji navodi da je preostalo nešto unutrašnjih radova koji moraju biti završeni . „ I sad tamo imamo četiri ili pet izvodjača, a ukoliko budu radili predvidjenim tempom i dinamikom mi ćemo taj objekat pripremiti za useljenje u novoj školskoj godini . Grad je predvideo da u objektu stare škole budu započeti radovi na adaptaciji tog objekta za njegovo prerastanje u Medjuregionalni informacioni centar. U projektu oko koga smo postigli saglasnost i sa resornim ministarstvom i sa partnerima iz Slovenije jasno je naveden objekat stare škole kao prostor u kom će MIC funkcionisati. Ne smemo propustiti tu šansu”, navodi Jeremić.

Po nekim ranijim najavama već sa prvim letnjim mesecima trebalo bi da započne preseljenje stare škole u novi objekat škole „Milovan Glišić”.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.