Šešelj: Mala je razlika izmedju mene i Vučića

imageU okviru kampanje za predsednika Srbije , lider radikala Vojislav Šešelj danas je posetio Valjevo. U obraćanju medijima Šešelj je rekao da izmedju njega i Vučića nema mnogo razlika , a da nema ništa zajedničko sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem. Vučićeva kampanja sa mesta premijera i suspenzija Skupštine po njegovom mišljenju su sasvim regularni.

Kolubarski okrug danas obilazi predsednički kandidat Vojislav Šešelj koji je najavio samo tri velika mitinga Beograd , Niš i Novi Sad. „ Dosta je dobro raspoloženje naroda prema nama i nadam se da ću biti u drugom krugu i tu očekujem najviše od Tv duela jer mene niko tramo nije pobedio pa neće ni Vučić. Kampanja je u prilično neregularnim uslovima počev od malog broja dana preko dve osnovne neregularnosti i to najpre da je prihvaćena kandidatura Belog Preletačevića iako nije bila regularna, ali oni su to prihvatili opozicija da bi pojačali redove , a vladajuća partija kojima je jasno da ne može pobediti u prvom nkrugu shavtili su da preuzima odredjeni broj opozicionih glasova. Mi nismo bili za to i drugi razlog je što je RIK doneo odluku kojom se onemogućavca kontrola izbornog procesa na Kosovu i Metohiji”, rekao je Šešelj novinarima insinuirajući da je tu moguća izborna kradja.
 
Osnovnu razliku izmedju njega i Aleksandra Vučića, Šešelj vidi u Vučićevoj okrenutosti ka EU dok je on za savez sa Rusijom  i u činjenici da on ne bi sprovodio politiku subvencija stranim investitorima. On kaže da nije protiv Vučićeve posete Rusiji čak i ako je u predizbornoj kampanji i podjednako konstatuje da je očekivana podrška koju Vučić ima od pojedinih evropskih lidera. Na pitanje kako komentariše prisustvo Gerharda Šredera  na predizbornoj konvenciji Aleksandra Vučića , Šešelj kaže da politički tu Vučićevu odluku osudjuje.“protiv smo toga da Šreder uopšte uživa gostoprimstvo Srbije kao što smo biuli protiv toga da angažuje Tonija Blera kao savetnika . Nisam siguran da Vučić šrederovom porukom šalje bilo kakvu poruku već on verovatno misli da je to korisno“,kaže Šešelj.

Na pitanje Vamedie  kako vidi dve osnovne zamerke opozicije Vučiću najpre da u kampanju ide sa pozicije premijera bez ostavke , a potom i suspenzija rada Skupštine , Šešelj kaže da to nije regularno , ali da je već vidjena i ustaljena praksa . „ Kada  se neko kandiduje za više mesto on ne mora da podnese ostavku , a i ranije smo imali situaciju da Skupštine nije bilko dok je bila kampanja , ipak Saša Janković kao zaštitinik gradjana je morao da podnese ostavku. To je sve regularno“ , kaže Šešelj .  
Kako objašnjava činjenicu da ga nacionalni mediji ne vide kao opozicionog lidera , bilo je pitanje Vamedie na koje je Šešelj odgovorio: „ Mene ne mora niko da svrstava u opoziciju , to nije nikakva vrednost . Mnogo je veća razlika izmedju mene i Vuka Jeremića, Saše Jankovića , Boška Obradovića, nego izmedju mene i Vučića. Ja nemam snjima zajedničkog.“

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.